Eveniment

Muniţie neexplodată!

Astăzi, un apel pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 semnala faptul că pe raza localităţii Leleşti au fost descoperite mai multe elemente de muniţie.

Apelul a venit de la un membru al “Asociaţiei Detecţii Gorj” formată din Valentin Cîrstea, Viorel Vîlceanu, Ion Savoiu şi Dorin Chirion.

Băieţii aştia sunt deja prietenii noştri şi au fost unii dintre invitaţii noştru speciali ieri, când am sărbătorit Ziua Pompierilor din România pentru a le arăta oamenilor pagini de istorie prin obiectele militare vechi pe care le-au găsit de-a lungul timpului cu ajutorul detectoarelor de metale!

La locul cu pricina s-a deplasat o echipă pirotehnică din cadrul instituţiei noastre, iar în urma săpăturilor au ieşit la lumină 2 proiectile şi 4 grenade care provin din bătăliile purtate în Primul Război Mondial!

Chiar dacă peste aceste elemente de muniţie neexplodate a trecut foarte mult timp, ele erau încă active şi o mişcare greşită ar fi putut genera o tragedie!
Din fericire, băieţii aceştia care le-au găsit sunt profesionişti şi ştiu ce trebuie să facă în astfel de situaţii!

Elementele de muniţie au fost ridicate de echipa pirotehnică în vederea depozitării şi distrugerii controlate!

Atragem atenţi însă, tuturor cetăţenilor că aceste elemente de muniţie sunt foarte periculoase, iar în cazul în care descoperă astfel de elemente să apeleze de urgenţă numărul 112!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...