Eveniment

ARC solicită referendum anti Kozlodui simultan cu referendumul pentru familie

Acţiunea pentru Renaşterea Craiovei solicită autorităţilor locale organizarea unui referendum local privind obiectivele nucleare de la Kozlodui simultan cu referendumul naţional pentru redefinirea familiei, anunţat pentru data de 7 octombrie 2018.

ONG-ul, implicat activ în demersurile de combatere a riscurilor generate de centrala nucleară şi depozitul pentru deşeuri radioactive din Bulgaria asupra comunităţilor din Oltenia, a transmis astăzi o solicitare Primăriei în acest sens, care a fost făcută publică şi pe pagina de Facebook a asociaţiei.

„Unul dintre argumentele Primăriei Craiova împotriva acestui referendum au fost costurile ridicate ale organizării unui astfel de demers, fără a avea certitudinea finalităţii. De fapt, este vorba despre a le oferi cetăţenilor posibilitatea prevăzută de lege de a fi consultaţi cu privire la o problemă care îi poate afecta. Având în vedere importanţa subiectului şi ţinând cont de eliminarea cheltuielilor locale prin cuplarea consultării pe tema Kozlodui cu referendumul naţional, contăm pe un răspuns urgent din partea Primăriei Craiova. Acest referendum local ar putea fi un semnal de alarmă pentru autorităţile naţionale, dar şi pentru cele internaţionale, cu privire la o centrală care funcţionează cu reactoare nucleare vechi de 30 de ani cărora li se prelungeşte durata de operare fără implicarea României, şi un megadepozit de deşeuri radioactive de care ne vor despărţi doar 60 kilometri”, transmite av. Lucian Bernd Săuleanu, preşedintele ARC.

În caz de accident major la centrala de la Kozlodui, viaţa craiovenilor şi altor comunităţi din Oltenia care se află în zona de risc nuclear ar putea fi pusă în pericol.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...