Inedit

Primarul din Calopăr, căruţaş pentru ISU Dolj

Căruţă trasă de cai, cu rezervor de apă şi pompă manuală. Aşa arăta în urmă cu peste 160 de ani speciala de intervenţii în caz de izbucnire a unui foc necontrolat. Căruţa, trasă de caii primarului din Calopăr din judeţul Dolj a fost expusă azi, în centrul oraşului de Ziua Pompierilor. Căruţaşul...., chiar primarul, la care au apelat reprezentanţii ISU Dolj să îi ajute pentru că nu au găsit o altă alternativă. L-au îmbrăcat în pompier şi l-au pus la treabă.

Primarul din Calopăr, Marin Cătălina, şi-a intrat bine în rol. Dar se fereşte de camerele de filmat să nu fie recunoscut. Şi-a pus chiar şi ochelari de soare. "M-au chemat să vin să îi ajut cu caii pentru că nu avut cai pentru căruţă. Eu nu ştiu prea multe despre acest rezervor", a declarat primarul din Calopăr.

"Este vorba despre o hipocisternă de stins incendii care are un bazin de apă, un bazin de circa 1500 de litri de apă care se folosea în juru anilor 1850 -1900 de către pompierii voluntari pentru stingerea incendiilor", a spus Dănuţ Minciună, colonel ISU Dolj.

Căruţa trasă de caii primarului din Calopăr a atras privirile a sute de trecători care au imortalizat momentul.

În cadrul evenimentului de azi organizat de ziua pompierilor, zeci de autospeciale au fost prezentate şi admirate de sute de curioşi, în piaţa prefecturii din Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...