Special

Investiţie de 150 de milioane de euro la Podari, într-o fabrică de etanol celulozic

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreşedinţii Oana Bică şi Cosmin Vasile, la evenimentul care a marcat începerea lucrărilor de construire a fabricii de biocombustibil realizate de grupul elveţian.

Clariant în comuna Podari, printr-o investiţie de 150 de milioane de euro, eveniment onorat prin prezenţa ministrului Energiei, Anton Anton, precum şi a ambasadorului Confederaţiei Elveţiene în România, Excelenţa Sa Urs Herren.

"Judeţul Dolj este foarte bogat în reziduuri agricole care sunt materia noastră primă, lucru foarte important. Locul pe care l-am ales are infrastructura necesară, drumuri, căi ferate, avem toate utilităţile de care avem nevoie. Suntem foarte bine poziţionaţi, suntem lângă Craiova care este un oraş mare în România, 300.000 de locuitori cu o tradiţie foarte bogată în producţie şi industria chimică", a declarat Dragoş Gavriluţă, director Clariant România.

La ceremonia de lansare au mai luat parte secretarii de stat Paula Pîrvănescu, din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi Claudiu Sorin Roşu Mareş, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, subprefectul judeţului Dolj, Cristian Şovăilă, primarul comunei Podari, Constantin Gheorghiţă, şi reprezentanţi ai instituţiilor locale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...