Ultima Oră

Percheziţii în Olt şi Vâlcea într-un caz de evaziune fiscală de 10 milioane de euro

Poliţiştii au descins în localitatea Drăgăşani la locuinţele membrilor clanului Brătianu

Procurorii DIICOT au făcut, vineri, 12 percheziţii în Olt şi Vâlcea la locuinţele membrilor clanului Brătianu din Drăgăşani şi la firmele acestora.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Olt, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 28 de persoane, cunoscut sub denumirea de „clanul Brătianu”, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au derulat operaţiuni de import de produse petroliere (motorină, benzină, uleiuri) din Bulgaria, pe care le-au introdus şi comercializat pe teritoriul României, fără plata taxelor şi impozitelor aferente.

În acest scop învinuiţii au întocmit documente false care să ateste că mărfurile au fost fie returnate în Bulgaria, fie exportate în Ungaria, către diferite societăţi comerciale controlate de către membrii grupării.
În aceeaşi modalitate, învinuiţii au efectuat operaţiuni comerciale cu cantităti însemnate de zahăr şi ulei brut de floarea soarelui, pentru care în mod fictiv, se atesta că erau exportate, deşi, în realitate, mărfurile erau procesate la diferite fabrici de pe teritoriul ţării şi ulterior produsul finit era comercializat în supermarket-uri din România.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 10.000.000 de Euro.

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând un număr de peste 20 de societăţi comerciale, pentru efectuarea de operaţiuni ilegale cu produse petroliere, zahăr şi ulei.

În cauză sunt efectuate un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea, la locuinţele învinuiţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale administrate de către aceştia.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Olt vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SIF Olt şi lucrătorilor din cadrul SPIR Olt şi BMJ Olt.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...