Politică

Darius Vâlcov, prea ocupat să se prezinte şi la proces

Darius Vâlcov, consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, nu a fost astăzi prezent la procesul de la Tribunalul Dolj, unde s-a judecat dosarul în care este acuzat de luare demită. Şi-a trimis în schimb avocata care a declarat jurnaliştilor că Darius Vâlcov este prea ocupat şi nu a putut ajunge la proces.

Procesul a început la ora 12.00 la Tribunalul Dolj. Prima care a sosit a fost avocata lui Darius Vâlcov. Aceasta a spus însă că inculpatul, nu va fi prezent la acest termen. "Va veni şi domnul Vâlcov? Astăzi nu o să poată să vină. Nu vine? Astăzi nu. De ce? Pentru că este ocupat cu activităţiile pe care le desfăşoară conform contractului. Şi îl reprezentaţi dv? Categoric. Ce se întâmplă azi? Vom avea de audiat un martor", spune Lucia Furtună, avocata lui Darius Vâlcov. La proces a fost prezent însă fostului lui şofer, Lucian Şuşală, care a fost audiat ca martor.

"Ce vă aşteptaţi să se întâmple azi? Nu ştiu. Îşi urmează procesul cursul firesc. Veţi fi audiat astăzi? Probabil, nu ştiu", a declarat martorul.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în acest dosar pe 26 noiembrie 2015, de procurorii DNA. Potrivit rechizitoriului, în perioada noiembrie-decembrie 2012, acesta, „în calitate de primar al municipiului Slatina, a pretins unui om de afaceri, aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina. Procurorii susţin că în aceeaşi manieră a procedat Vâlcov şi în cazul unui alt contract încheiat de Primărie cu o altă societate comercială, privind reabilitarea Centrului istoric al oraşului Slatina, pentru care ar fi primit, prin intermediul unor persoane, suma totală de 450.000 lei. Mai mult decât atât, potrivit DNA, Vâlcov ar fi pretins 10% şi dintr-un alt contract . Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei, spun reprezentanţii DNA.

Într-un alt dosar, tot pentru infracţiuni de corupţie, Darius Vâlcov a fost condamnat, în luna februarie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 8 ani de închisoare cu executare, hotărârea nefiind definitivă.

În plus, Vâlcov mai este judecat într-un alt dosar, tot pentru infracţiuni de corupţie, la Tribunalul Gorj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...