Politică

O întrebare pentru ministrul Transporturilor!

Romulus Bulacu, interesat de Calea Ferată Vâlcea-Vâlcele

Senatorul vâlcean îi solicită ministrului Lucian Şova să prezinte care sunt termenele calendaristice prevăzute pentru proiectarea şi execuţia liniei de cale ferată dinspre Vâlcele (judeţul Argeş) către Râmnicu Vâlcea

Domnule Ministru,

Linia de cale ferată dinspre Vâlcele (judeţul Argeş) către Râmnicu Vâlcea, cu o lungime de 39 kilometri, a fost proiectată pentru a decongestiona traficul către vestul ţării şi pentru a realiza o legătură rapidă între Bucureşti - Râmnicu Vâlcea – Sibiu, pe Valea Oltului. Construcţia liniei a fost extrem de dificilă din cauza reliefului de deal, care a necesitat o serie de viaducte şi lucrări complexe. Deşi nefinalizată, linia a fost deschisă traficului în 1989, dar ulterior a fost închisă din cauza numeroaselor alunecări de teren.

Pentru 2017, în bugetul CFR a fost prevăzută suma de 1 milion lei doar pentru plata serviciilor de monitorizare, iar ministerul evită să înainteze un termen relevant pentru reluarea lucrărilor la această linie de cale ferată. Ba mai mult, în răspunsul oferit de dumneavoastră pe acest subiect, nu cunoaştem nici concluziile raportului de monitorizare.

Este cel mai grav eşec al României postdecembriste pentru judeţele Vâlcea şi Argeş şi, de ce nu, pentru toată infrastructura feroviară a României.

În acest context, în luna august, premierul României, Viorica Dăncilă, a anunţat demararea lucrărilor la calea ferată Râmnicu Vâlcea – Vâlcele. Anunţul a fost făcut în momentul anunţării rectificării bugetare din acest an.

„Pentru prima dată Ministerul Transporturilor va primi mai mulţi bani la o rectificare bugetară. Bani care vor fi alocaţi pentru finalizarea unor investiţii dar şi pentru proiecte noi. (…) O parte din bani vor merge către o lucrare de infrastructură complexă, calea ferată Râmnicu Vâlcea – Vâlcele, lucrare care trenează de peste 15 ani”, a anunţat premierul.

Având în vedere importanţa deosebită pe care o are calea ferată Vâlcele-Râmnicu Vâlcea pentru sistemul de transport feroviar al României şi anunţul făcut de doamna premier, pentru o informare corectă a cetăţenilor, vă rog să-mi comunicaţi, concret, domnule ministru, care sunt termenele calendaristice prevăzute pentru proiectare şi execuţie?
Vă mulţumesc.

Solicit răspuns scris.

Senator Romulus Bulacu

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...