Eveniment

13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România

Joi, 13.09.2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea va sărbători 170 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848. Totodată, va fi marcată şi sărbătorirea a 10 ani (26.09.2008) de la înfiinţarea Serviciul Mobil de Reanimare şi Descarcerare în judeţul Vâlcea (S.M.U.R.D.)

Cu acest prilej, între orele 10.00 - 15.00, cetăţenii vor putea vizita subunităţile de intervenţie din: municipiul Rm. Vâlcea - Strada Decebal nr. 7, municipiul Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, oraşul Brezoi, oraşul Băile Govora, oraşul Grădiştea, oraşul Horezu şi comuna Măciuca, prilej cu care vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul se va face pe baza unui act de identitate..

La ora 14.00, în incinta inspectoratului se va prezenta semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor pompieri. Ulterior se vor transmite mesajele autorităţilor, se vor recompensa cadrele, se vor premia câştigătorii competiţiilor sportive, se va defila, iar în încheiere se vor prezenta tehnica nouă şi trei exerciţii demonstrative specifice.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...