Eveniment

Mihai Fifor, în baza de la Deveselu

Ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul SUA au comemorat la Deveselu evenimentele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite

Mihai Fifor şi Hans Klemm au participat astăzi, la 17 ani de la atentatele teroriste din New York, la o ceremonie organizată la baza NATO de la Deveselu. Fifor a făcut precizarea în condiţiile în care în urmă cu câteva săptămâni a stârnit un întreg scandal vorbind despre latura ofensivă a scutului antirachetă de la Deveselu, respectiv despre existenţa unor rachete balistice, afirmaţie pe care a negat-o ulterior.

Vorbind despre tragedia de la 11 septembrie, ministrul a amintit că NATO a activat atunci, pentru prima dată în istoria sa, articolul 5, iar România, deşi nu era ţară membră, s-a alăturat imediat în efortul comun împotriva terorismului. ”Nu au reuşit (teroriştii-n.red) decât să ne determine să fim mai uniţi şi mai solidari, lucru pe care îl demonstrăm şi astăzi, ca ţară membră NATO, în teatrele de operaţiuni”, a mai spus Fifor.

Ziua de 11 septembrie 2001 rămâne ca o zi tragică în istoria lumii, aproape 3.000 de oameni – printre care 5 români – decedând după ce terorişti afiliaţi reţelei teroriste al-Qaeda au deturnat 4 avioane de pasageri, iar două aeronave au lovit în plin turnurile-gemene din New York.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...