Eveniment

Primarul Mihail GENOIU, la deschiderea anului şcolar: Provoc generaţia iPod să redescopere modelul de viaţă al lui Nicolae Titulescu

Deschiderea anului şcolar este unul dintre momentele speciale din viaţa fiecăruia dintre noi. Emoţii, amintiri, gânduri de viitor, întrebări, aşteptări şi speranţe sunt coordonatele primei zile de şcoală, deopotrivă pentru elevi, profesori, cât şi pentru părinţi şi autorităţi.
Începutul unui nou an şcolar capătă, în anul de graţie 2018, o importanţă istorică. Este momentul în care personalităţi precum marele diplomat craiovean Nicolae Titulescu trebuie să redevină model de viaţă pentru tinerii de acum. Este momentul în care dascălii au dificila misiunea de a regăsi strălucirea de acum 100 de ani a unor cuvinte-reper precum spirit, cultură, unitate, conştiinţă de sine şi de a descoperi cum acestea pot reverbera în sufletul generaţiei de acum, generaţia iPod.

Copiii sunt viitoarea noastră generaţie de elită, ei sunt cei care ne vor reprezenta oraşul oriunde paşii îi vor purta de-a lungul vieţii. De ei depinde proiecţia următorilor 100 de ani. De aceea, nouă, autorităţilor locale, ne revine întreaga responsabilitate de a face tot ce ne stă în putinţă ca elevii să beneficieze de facilităţile unui învăţământ de calitate.

Pentru Primăria Craiova şi Consiliul Local, învăţământul este o prioritate prin investiţiile importante pe care le programăm pentru fiecare unitate şcolară, dar şi prin grija cu care premiem de fiecare dată excelenţa în educaţie, oferind recompense celor mai merituoşi dintre elevi şi cadre didactice. Pentru noul an şcolar 2018 – 2019, colegiile, liceele, şcolile şi grădiniţele din Craiova sunt pregătite pentru începerea anului şcolar. S-a intervenit în toate unităţile de învăţământ unde directorii au solicitat lucrări de reparaţii şi întreţinere şi sunt în diverse etape de evaluare sau contractare construirea de clădiri noi în două şcoli şi reabilitarea totală sau doar termică în alte 10 unităţi şcolare.
Preocupările municipalităţii de a asigura condiţii cât mai bune pentru desfăşurarea procesului de învăţământ trebuie susţinute şi de spiritul gospodăresc şi grija pentru administrarea unităţilor şcolare de către elevi şi cadre didactice, deopotrivă.

Acum, când, în an centenar, ridicăm, din nou, cortina pentru un nou episod din cel mai important spectacol al vieţii, le doresc succes elevilor şi profesorilor şi îi asigurăm că, întotdeauna, vor găsi un adevărat sprijin în autorităţile locale. Fie ca şcoala să le ofere copiilor cele mai frumoase amintiri, iar cei implicaţi în actul educaţional să ducă mai departe renumele învăţământului craiovean.

Dragi elevi, dacă învăţaţi, daţi sens eforturilor părinţilor, dascălilor voştri, dar şi eforturilor noastre. Vă fericiţi părinţii, deveniţi voi înşivă Oameni. Veţi fi admiraţi şi respectaţi, indiferent unde vă vor purta paşii vieţii.

Orice zi este importantă, dar cea mai importantă este ziua de azi. Nu o pierdeţi! Acesta să fie motto-ul vostru în fiecare zi din acest an şcolar!

Cu consideraţie,

Mihail GENOIU
Primarul Municipiului Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...