Actuala stagiune a Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea stă sub semnul Centenarului Marii Uniri prin cele două proiecte câştigate la nivel naţional şi finanţate de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, spectacole ce vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an. Premiera unia dintre cele două proiecte va fi în curând. Se lucrează intens, repetiţiile se apropie de final. Aşa după cum bine ştiţi este vorba de o coproducţie teatrală realizată de Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea împreună cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ şi Teatrul de Vest din Reşiţa. Proiectul este astfel gândit încât să ofere continuitate şi în anul 2019 prin includerea sa în Portofoliu cultural asociat Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene precum şi unor turnee internaţionale organizate prin Institutul Cultural Român. Vom reveni cu mai multe detalii privind acest important eveniment in apropierea premierei.
Noua conducere a Teatrului Anton Pann s-a gândit ca începutul de stagiune să fie un ca un semn de recunoştinţă pentru toţi cei care iubesc teatrul. În acest sens luni, 10 septembrie de la ora 19.00, sunteţi invitaţi să vedeţi “Nerium Park” de Josep Maria Miró, regia Tudor Lucanu, un spectacol cu intrare liberă. Aceste spectacole iniţiate de tinerii actori care stau sub genericul „Luni liber de bilet” cu intrare liberă sunt propuse odată pe lună, într-o zi de luni.
Povestea celor doi tineri din spectacolul “Nerium Park”, Gerardo şi Marta, care-şi cumpără în rate un apartament pe o perioadă de 30 de ani într-un complex rezidential ce se află la marginea oraşului, este povestea tinerilor nostri din ziua de azi. La început totul pare perfect, leandrul cu flori roz (nerium oleander) care străjiueşte aleea pe carea trebuie s-o parcurgă până ajung la bloc, apartamentul de peste 90 m pătraţi, piscina, liniştea din jur, amândoi cu servicii bune, ea la resurse umane, el IT-ist, toate aceste mici amănunte le dau speranţa că ratele pe o perioadă aşa îndelungată nu ar fi o problemă. Dacă vor reuşi sau nu, veţi vedea în cele 90 de minute de spectacol.
Acesta este doar începutul, însă oferta pentru această stagiune este diversă. În afara spectacolelor care au loc la sediul teatrului, în fiecare sâmbătă de la ora 11.30 si 19.00 sau cele care se joacă în deplasare, Teatrul Anton Pann găzduieşte şi alte reprezentaţii ale unor spectacole invitate. Aducem în atenţia dumneavoastră pentru început spectacolul de dans contemporan “Pomană” o co-producţie a Studio M şi a Compagniei Pal Frenak care se va juca pe data de 18 septembrie în Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Spectacolul “Pomană” este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Fondul Bethlen Gábor şi Fondul Cultural Naţional din Ungaria. Turneul pe care îl vor face prin mai multe teatre din ţară este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Uniunea Teatrală din România. Toate aceste evenimente vă vor fi aduse la cunoştinţă din timp de către noua conducere a Teatrului Anton Pann. Până atunci vă lansăm invitaţia să veniţi la teatru, să vă bucuraţi şi să vă încarcaţi sufleteşte. Poftiţi la teatru!