Politică

Solomon, candidat la Senat din partea PP-DD

Fostul primar al Craiovei va candida într-un colegiu uninominal din oraş

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, va candida la alegerile parlamentare din partea PP-DD, pe Colegiul 1 Senat din Craiova, el semnând, joi, adeziunea de intrare în organizaţia judeţeană a partidului. „În mod oficial, începând de astăzi, alături de Partidul Poporului Dan Diaconescu, în calitate de membru şi viitor candidat al unui colegiu de Senat, este nimeni altul decât domnul Antonie Solomon, căruia îi mulţumesc pentru decizia de a veni alături de noi, îl felicit pentru această decizie şi îl asigur că, alături de echipa de la PP-DD Dolj, va reuşi în scrutinul electoral din această toamnă să dovedească faptul că a rămas în continuare un cetăţean iubit, un lider de marcă din politica doljeană. Împreună cu dumnealui, PP-DD Dolj va emite un scor foarte bun”, a declarat Mihai Cilibiu, preşedintele PP-DD Dolj. Cilibiu a precizat că în proporţie de 99,99 la sută candidatura lui Solomon este sigură, fiind nevoie însă şi de decizia partidului la nivel naţional.

Solomon mizează pe 52.000 de voturi

Antonie Solomon a afirmat că s-a alăturat PP-DD Dolj pentru că se consideră un om din popor şi îi place ideea de a face ceva pentru oameni. Fostul primar al Craiovei a spus că a decis să candideze pentru a reprezenta populaţia Craiovei în Parlament. „Este opţiunea mea. Voi candida nu pentru că am tupeu, ci pentru că am în spatele meu 52.000 de votanţi şi cred că numărul lor a crescut foarte mult în ultimul timp şi am obligaţii morale faţă de aceşti oameni. Nu spun că voi revoluţiona Senatul sau Parlamentul sau această ţară, dar cert este că în Parlamentul României va fi o voce care va vorbi despre Craiova. (...) Sperăm să luăm colegiul cu jumătate plus unu, după sondaje. Ar trebui să mă culc şi să mă scol după 9 decembrie, dar m-am mai culcat după locale şi m-am trezit din viitor primar pe locul care mi-a displăcut. O să fiu mai atent acum, şi la calitatea oamenilor din secţiile de votare şi la militanţii partidului care vor să ajute. Să fie atenţi adeversarii noştri că nu mai dormim şi o să fim o forţă politică în acest oraş şi în acest municipiu”, a declarat Antonie Solomon.

Nu a suportat înfrângerea în faţa Olguţei

În 10 octombrie, Antonie Solomon anunţa că a demisionat din toate funcţiile deţinute în UNPR motivând că a obţinut un scor mic la alegerile locale şi a pierdut Primăria în faţa Liei Olguţa Vasilescu, adăugând că nu se retrage din politică, ci analizează ofertele altor partide. La alegerile din iunie, Antonie Solomon a candidat pentru cel de-al treilea mandat de primar din partea UNPR. În 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat. Antonie Solomon a fost lider al filialei Craiova a PDL, funcţie pe care a pierdut-o în septembrie 2011, după ce a anunţat că va candida la primărie din partea UNPR. În luna februarie a acestui an, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit preşedinte interimar al UNPR Dolj.

Program de pauză la furat

„Ideea este că, aşa cum a spus şi domnul Dan Diaconescu, m-am întâlnit cu el şi asta m-a şi făcut să vin spre Partidul Poporului - «domne’, să nu furăm nimic în ţara asta doi ani de zile, dar nimeni să nu fure doi ani, nu trebuie să facem nimic bun, dar să nu furăm şi se adună 40 de miliarde de euro, 20 de miliarde de euro - evaziuni fiscale din partea celor care ştiu să le facă pe an». Şi noi asta încercăm, poate vocea mea, vocea lui...”, a mai spus Solomon la înscrierea în noul partid. Antonie Solomon a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova. Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, iar la scurt timp şi-a reluat atribuţiile de primar, care îi fuseseră suspendate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...