Inedit

Street Delivery, pentru prima dată la Craiova

Street Delivery ajunge pentru prima dată la Craiova, în perioada 7-9 septembrie. Craiovenii sunt invitaţi să participe la primul manifest urban de acest gen desfăşurat în Bănie, pe strada Popa Şapcă, între Galeria de Artă şi Colegiul Naţional „Carol I”.

Pentru că Street Delivery închide strada pentru maşini şi o deschide pentru oameni, timp de trei zile „mobilăm” strada Popa Şapcă cu idei pentru un oraş mai prietenos: ateliere pentru copii şi adulţi, spectacole de teatru şi dans, muzică, street art, proiecţii de film, dezbateri despre patrimoniu şi ecologie, tururi ghidate ale clădirilor de patrimoniu şi multe alte surprize.

Tema Street Delivery din acest an este „SMART CITIES”, iar semnul întrebării din titlul ei nu-i întâmplător. Chestionăm capacitatea tehnologiei de a ne face mai deştepţi, mai înţelepţi, mai buni. Ce este, în fond, un „smart city”? Un oraş dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o convieţuire mai plăcută?

Street Delivery este un manifest urban care are loc pe străzile din România şi este cunoscut şi ca fiind cel mai influent eveniment de responsabilitate civică de la noi din ţară. Fondat în Bucureşti în 2006 de Fundaţia Cărtureşti şi de Ordinul Arhitecţilor din România, conceptul a fost adoptat de-a lungul timpului în alte opt oraşe, Craiova alăturându-se listei în premieră în acest an.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...