Ultima Oră

Operaţiune eşuată la Cârcea, unde un tren a deraiat

Operaţiune eşuată la viaductul de la Cârcea, judeţul Dolj, acolo unde azi trebuia să fie înlăturată locomotiva trenului deraiat în urmă cu aproximativ o lună. Macaraua gigantică care cântăreşte 600 de tone a încercat de două ori să ridice locomotiva de pe şine şi să aducă jos de pe viaduct, dar terenul de sub macara, fiind mlăştinos a cedat. Azi reprezentanţii CFR dăduseră ca termen de finalizare această lucrare.

Operaţiunea urma să aibă loc în această dimineaţă. În jurul orei 10.00 s-a terminat de montat macaraua gigantică şi în momentul în care s-a încercat să prindă locomotiva, terenul a cedat. S-a trecut imediat la tasarea terenului. S-au adus zeci de maşini de piatră şi nisip, însă şi a doua oară a fost fără rezultat. Reprezentanţi CFR încă mai speră să rezolve situaţia foarte curând, deşi recunosc că este foarte dificilă.

“Noi avem termen până astăzi, este termenul pe care ni l-au dat cei care intervin cu utilajele de mare tonaj (...) Şi reprezentantul nostru este acolo, şi reprezentantul operatorului privat, este o intervenţie desptul de dificilă", spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR.

În data de 12 august 2018 un tren, aparţinând operatorului de marfă - Grup Feroviar Român (GFR),a deraiat pe firul I al viaductului Cârcea, prin depăşirea de către mecanicul de locomotivă a semnalului de circulaţie aflat pe culoarea roşie. Trenul a intrat pe firul I de circulaţie, pe distanta Malu Mare – Banu Maracine, pe care accesul era interzis pentru circulaţia trenurilor, întrucât era închis pentru efectuarea lucrarilor de reparaţie capitală. Locomotiva şi un vagon al trenului au deraiat şi au rămas suspendate pe pod, iar 6 vagoane din compunerea trenului s-au răsturnat în valea traversata de viaductul Cârcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...