Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, la începerea fiecărei sesiuni parlamentare, se alege un nou Birou Permanent, conform aritmeticii parlamentare şi a negocierilor purtate între partidele politice. Astfel, potrivit acestora, Partidul Naţional Liberal a avut dreptul, în această sesiune, la două funcţii în forul de conducere al Camerei Deputaţilor, una de vicepreşedinte şi una de secretar. În urma dezbaterilor şi a competiţiei interne din interiorul Grupului Parlamentar al PNL, vâlceanul Cristian Buican a fost susţinut de deputaţii PNL pentru a continua activitatea în această funcţie.
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că realegerea sa în funcţia de Secretar al Biroului Permanent reprezintă o recunoaştere a activităţii sale parlamentare şi politice. În acest sens, sesiunea parlamentară trecută, ocuparea funcţiei de secretar al Camerei Deputaţilor i-a permis parlamentarului Cristian Buican să susţină o serie de propuneri legislative ale Partidului Naţional Liberal ce astăzi sunt legi în vigoare şi care au un impact pozitiv asupra vieţii românilor:
- Legea prin care se acordă localităţilor dreptul de a scoate la licitaţie sau de a înfiinţa reţele de distribuţie gaze naturale, rezolvând astfel o problemă ce trenează de peste 4 ani;
- Legea prin care ajutorul social se sistează în cazul acelora care refuză un loc de muncă, o măsură corectă şi onestă, mai ales în actuala conjunctură a forţei de muncă din România.
Pentru această sesiune parlamentară, din funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor, parlamentarul Cristian Buican, îşi propune să susţină şi astfel să se adopte de către Parlament, două legi iniţiate şi promovate de către Partidul Naţional Liberal, cu impact major asupra cetăţenilor:
- Direcţionarea a 100% din impozitul pe venit către autorităţile locale, cu scopul de a întări autonomia locală. Iniţiativa PNL, care până acum a fost susţinută doar declarativ şi de PSD, presupune ca sumele care fac obiectul impozitului pe venit să revină integral bugetului autorităţilor locale şi judeţene;
- Legea anti-birocraţie. Prin această lege iniţiată de Partidul Naţional Liberal, nicio instituţie de stat nu va mai putea solicita informaţii/documente pe care o altă instituţie a statului le deţine deja. În acest mod, cetăţeanul nu va mai fi plimbat de a un biroul la altul, de la o instituţie la alta pentru a-şi soluţiona o cerere, ci instituţiile statului vor fi obligate să comunice între ele, în beneficiul cetăţeanului.