Actualitate

Cod galben de vijelii, în Mehedinţi

Începând de astăzi, 03 august, ora 15.00, până mâine la ora 23.00, judeţul nostru se află sub atenţionare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, care vizează averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viaţa şi bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice adăpostiţi-vă în locuinţe sau alte spaţii închise care să vă asigure protecţia şi deconectaţi aparatura electrocasnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale. Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin aplicaţia DSU.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...