Eveniment

Exerciţiu de pregătire pentru stingerea incendiilor la fondul forestier

În ziua de 29.08.2018, începând cu ora 12.00, s-a desfăşurat un exerciţiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea pentru stingerea unui incendiu de fond forestier în localitatea Brezoi, zona Vasilatu .
Echipajele au executat operaţiuni de intervenţie, realizarea dispozitivelor de stingere pe teren greu accesibil şi de alimentare cu apă din pârâul Vasilatu, pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

S-a acţionat cu: două autospeciale pentru stins incendii, o autospecială pentru deplasarea pe teren impracticabil, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de transportat persoane şi trei motopompe. În acest exerciţiu au fost angrenaţi: pompieri militari de la Detaşamentul Rm. Vâlcea şi Garda de Intervenţie Brezoi, 6 elevi de la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti şi un voluntar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea.

Exerciţiul a avut drept scop cunoaşterea zonei, a posibilităţilor de alimentare cu apă, pregătirii personalului propriu şi testarea capacităţii de intervenţie în cazul producerii unui incendiu de fond forestier. Acesta face parte din cele două exerciţii care se desfăşoară lunar pe teritoriul întregului judeţ şi se realizează cu participarea a cel puţin două structuri de intervenţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...