Special

Judeţul Vâlcea, gazda Corpului Diplomatic Român!

Ambasadorii, consulii generali şi alţi membri ai Corpului Diplomatic Român au fost prezenţi în judeţul Vâlcea pentru a marca „Ziua Diplomaţiei Româneşti”

Miercuri, 29 august 2018, judeţul Vâlcea a fost gazda Corpului Diplomatic Român, care, în cadrul „Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române” ce s-a desfăşurat în perioada 27-29 august, au efectuat o serie de vizite la obiective de interes economic din teritoriu şi întâlniri cu autorităţi judeţene şi locale.

Ediţia din acest an a evenimentului organizat anual de Ministerul Afacerilor Externe, cu prilejul sărbătoririi, la 1 septembrie, a Zilei Diplomaţiei Române, a avut ca temă ”Diplomaţia – un pilon al României Centenare”.

Înalţii oaspeţi au fost primiţi de oficialităţi judeţene şi locale, la Teatrul Anton Pann din Municipiul Râmnicu Vâlcea, unde au fost amenajate expoziţii şi standuri reprezentative pentru judeţul Vâlcea .

Înalţii oaspeţi au fost primiţi în Municipiul Râmnicu Vâlcea, de Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Mircia Gutău, primarul Râmnicului, Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea, parlamentari vâlceni, precum şi de consilieri judeţeni şi municipali.

Pe parcursul întregii zile, membrii Corpului Diplomatic Român au participat, după un program aprobat de Ministerul Afacerilor Externe, la o suită de evenimente în cadrul cărora este marcată „Ziua Diplomaţiei Româneşti”, aceştia aflând informaţii despre oportunităţile pe care judeţul Vâlcea le oferă, atât din punct de vedere economic, cât şi turistic, informaţii pe care, prin amabilitatea excelenţelor lor, să le prezinte ţărilor prietene prin intermediul misiunilor diplomatice în care au fost acreditaţi.

„Sunt onorat şi extrem de bucuros să primim la Vâlcea diplomaţii României, acei trimişi ai ţării care pot vorbi lumii despre tot ce noi, românii şi România, putem oferi, fiindcă, nu-i aşa, excelenţele lor pot prezenta, prietenilor noştri din ţările în care sunt acreditaţi, judeţul nostru, cu tot ce are el mai frumos şi mai interesant şi cu toate oportunităţile pe care el le poate oferi potenţialilor investitori sau turişti. Consider că aceasta este o ocazie extraordinară pentru noi să arătăm lumii cel mai frumos judeţ din România sau judeţul turismului total, aşa cum îmi place mie să numesc judeţul Vâlcea, de fiecare dată când vorbesc despre el. Sunt convins că, după acest eveniment, se va vorbi despre Vâlcea în multe colţuri ale lumii, în care nu se auzise niciodată despre el”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România!

Aşa cum spune de fiecare dată preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu: Vâlcea, cel mai frumos judeţ din România, tot aşa au spus şi oaspeţii de seamă, după o zi petrecută în judeţul Vâlcea.

"Preşedintele Constantin Rădulescu a reuşit să pună judeţul Vâlcea pe harta lumii în numai o zi, organizând un eveniment de excepţie, unic pentru toţi vâlcenii!
Aproximativ 120 de ambasadori români, care reprezintă Corpul Diplomatic al României în lume, s-au reunit la Râmnicu Vâlcea, la iniţiativa Consiliului Judeţean în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe. Manifestările la care am participat, au fost organizate exemplar! Preşedintele Constantin Rădulescu, a reuşit să facă pentru judeţul nostru lucruri importante, care, cu siguranţa vor rămâne în istorie. Cei care cunosc importanţa unui asemenea eveniment ştiu cu câtă atenţie trebuie organizat, iar Costi, aşa cum îi spun prietenii, s-a ridicat la înălţime. Primarul municipiul Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a transmis prin mesajul său dinamica cu care se realizează proiectele şi cât de important este să promovăm România, arătând că avem toate resursele. Este o onoare pentru mine să ştiu că aceşti oameni minunaţi, ce reprezintă cu cinste ţara noastră peste hotare au ales să vadă potenţialul judeţului Vâlcea şi să-l promoveze în întreaga lume. Producători, dar şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale au prezentat specificul, tradiţiile, produsele şi resursele zonei din care provin. Oaspetii noştrii au fost impresionaţi de frumuseţea judeţului, de ospitalitatea vâlcenilor, de modul în care le-a fost prezentat judeţul, dar şi de produsele autentic româneşti făcute de vâlceni! Sunt convins că acest eveniment va conduce la o promovare mai bună a judeţului, la realizarea unor colaborări economice de succes, dar şi la creionarea unor relaţii de prietenie cu unele comunităţi din lume. Felicit organizatorii, felicit aceşti minunaţi oameni, ambasadori ai României pentru modul în care au grijă de imaginea ţării noastre, fiecare acolo unde îşi desfăşoară activitatea!", a declarat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...