Administraţie

Ca răspuns la solicitările cetăţenilor, Primăria a realizat un trotuar pe strada Ştrandului, în zona ”Ambient – Boromir”

La numeroasele solicitări ale cetăţenilor ce erau nevoiţi să parcurgă strada Ştrandului (ce se suprapune cu DN 67) în condiţii improprii şi cu riscuri datorate traficului auto intens, Primăria municipiului a derulat investiţia ”Amenajare trotuare zona Ambient – Boromir”, inaugurată de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu în cursul zilei de miercuri, 29 august.

Lucrările s-au executat pe partea dreaptă a străzii Ştrandului, între km 194+953 şi km 196+103.00. Trotuarul realizat se compune din mai multe tronsoane - întreruruperea făcându-se în zona staţiei de autobuz şi a racordurilor cu străzile laterale - pe o lungime totală de 762 m.

Deoarece amplasamentul trotuarului este în mare parte pe taluzul drumului naţional, s-a impus şi execuţia unor ziduri de sprijin din beton cu înălţimi diferite, pe care s-a montat parapet metalic de protecţie pentru siguranţa circulaţiei pietonilor. Trotuarele s-au executat din mixtură asfaltică încadrată cu borduri prefabricate din beton, iar în zona Nurvil, a fost refăcut şantul existent pe o lungime de 101 m, peste care s-a realizat trotuar din dale din beton. S-au amenajat, totodată, accese către proprietăţile din zonă. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 636.312 lei cu TVA.

În paralel, Direcţia Administrării Domeniului Public a amenajat rigolelele pentru dirijarea apelor pluviale în canalizarea pluvială existentă şi a înlocuit borduri în zona Ambient. Cu această ocazie, viceprimarul Veţeleanu a declarat că în cursul anului viitor, tot urmare a cererilor locuitorilor, se vor face trotuare şi în zona Râureni – Stolniceni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...