Sub Lupă

Mama din Craiova care şi-a ucis copilul în somn, lăsată în libertate din greşeală

Mama care şi-a ucis copilul în somn a fost lăsată în libertate dintr-o greşeală procedurală a instanţelor din Dolj

Ea a fost arestată preventiv după ce şi-a omorât propriul copil în vârstă de numai trei ani, Irina Pleşa (33 de ani) a fost transferată în arestul IPJ Dolj şi ulterior într-un penitenciar.

În urmă cu câteva zile, Tribunalul Dolj a dispus prelungirea arestului preventiv, la cererea procurorului, iar hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel Craiova. Dintr-o greşeală procedurală, respectiv o eroare de citare a inculpatei, strecurată în minuta Tribunalului Dolj, judecătorii de la Curtea de Apel Craivoa au dispus punerea în libertate a femeii.
În prezent, ea se află la părinţii ei, sub control judiciar. Tânăra urmează şi un tratament medical pentru depresia de care suferă.

Crima înfiorătoare a avut în iuliei, în localitatea Unirea. Femeia în vârstă de 33 de ani a mers cu soţul şi cei trei copii în vizită la părinţi, la ţară. Spre seară a mers la culcare cu băieţelul de trei ani şi jumătate, în timp ce soţul său s-a culcat într-o altă cameră cu băiatul de şase ani şi fetiţa de un an.

În aceeaşi casă se mai aflau părinţii şi fratele ei. Femeia a povestit anchetatorilor că s-a trezit în cursul nopţii şi a crezut că fiul ei, de trei ani, care dormea lângă ea, este Diavolul. După comiterea faptei, ea a mers în camera alăturată unde dormea soţul ei, de profesie jandarm, şi i-a povestit ce s-a întâmplat, acesta anunţând autorităţile.

Familia mai are doi copii. “Dumnezeu l-a luat pe Pavel pentru că era plin de viaţă”, a spus femeia anchetatorilor.
Suspecta, care lucrează ca asistent social la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a fost reţinută atunci pentru 24 de ore pentru omor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...