Politică

Vîlcu: „Întâlnirea cu cei din PPE ne-a demonstrat că existăm pe harta politică a Europei”

În timp ce reprezentanţii USL desfăşurau un miting de amploare, pedeliştii şi-au dat întâlnire cu popularii europeni la Bucureşti

Deputatul Samoil Vîlcu a fost prezent timp de două zile la Congresul Partidului Popular European desfăşurat la Bucureşti. Parlamentarul ales să reprezinte Colegiul nr. 2 Râmnicu Vâlcea a luat parte la momentele oficiale ale acestui mare eveniment politic de nivel european, cât şi la întrunirile informale.

„Congresul Partidului Popular European este evenimentul politic al anului în România. A fost o onoare pentru mine ca parlamentar să particip la alegerea noului preşedinte al PPE, dar şi la cina oferită cu acest prilej oaspeţilor europeni, moment pentru a socializa cu colegii mei din alte ţări. Pentru România a fost un câştig că am reuşit să îi aducem la Bucureşti pe cei mai importanţi lideri politici europeni ai momentului. Această familie politică europeană este cea mai influentă, cei mai mulţi lideri politici şi deputaţi europeni sunt membri ai PPE. Evenimentul desfăşurat în capitala României ne-a demonstrat că existăm pe harta politică a Europei, că putem fi şi noi parte a unor decizii politice majore, după 20 de ani popularii europeni şi-au reînnoit programul politic la Bucureşti”, a declarat deputatul PDL.

La summitul PPE au fost adoptate şi o serie de rezoluţii care vizează modul în care vor fi create locuri de muncă în perioada următoare, economia socială de piaţă, crearea mecanismelor de protecţie şi finanţare pentru tineri, femei, persoane cu dizabilităţi. Partidul Popular European, fondat în 1976, este un partid de centru-dreapta european, unul din cele mai mari şi influente partide reprezentate în Parlamentul UE. Preşedintele Consiliului European şi preşedintele Comisiei Europene aparţin PPE.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...