Politică

Cristian Buican: Se impune demiterea Ministrului Educaţiei

Gestionarea defectuoasă a realizării noilor manuale şcolare de geografie şi istorie pentru elevii din clasa a VI-a impune o demisie de onoare a Ministrului Educaţiei, sau, în lipsa ei, o demitere urgentă a acestuia. Multiplele greşeli din cele două manuale menţionate deja tipărite în peste 150.000 de exemplare, lipsa oricăror informaţii în privinţa eventualelor greşeli din manualele pentru celelalte materii şi bâlbele Ministerului Educaţiei în privinţa gestionării acestei teme reprezintă falimentul ideii „manualului unic” implementată de PSD în ultimul an şi jumătate. De asemenea, reprezentanţii PSD din fruntea Ministerului Educaţiei dovedesc, încă o dată, că nu sunt în stare să gestioneze judicios învăţământul românesc, iar expresia „groparii învăţământului românesc” potrivindu-se celor de la PSD ca o mănuşă.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că este inacceptabil ca elevii să studieze după manuale care cuprind greşeli grave şi că în orice ţară normală din această lume, o asemenea gafă se plăteşte cu funcţia, începând de la nivelul Ministrului, şi până la ultimul decident care a avut legătură cu acest proces. Parlamentarul liberal Cristian Buican este convins că această nouă mostră de prostie a reprezentanţilor PSD din fruntea Ministerului Educaţiei reprezintă dovada clară a lipsei de expertiză şi profesionalism a domnului Valentin Popa, Ministrul Educaţiei Naţionale, care, dovedeşte că nu este în stare să gestioneze corespunzător nici măcar realizarea unor manuale pentru elevii de clasa a VI-a. Deputatul Cristian Buican solicită, pe lângă demiterea de urgenţă a Ministrului Educaţiei, şi renunţarea la ideea „manualului unic”, pe care o cataloghează ca una de sorginte comunistă şi care, de fiecare dată când a fost folosită, a generat controverse şi mari probleme în sistemul de învăţământ.

„Ministrul «pamblică» trebuie să plece urgent. Pe lângă faptul că a dovedit că nu este cel mai bun vorbitor al limbii române, acum condamnă o întreagă generaţie de elevi. Este inadmisibil să existe manuale şcolare cu asemenea greşeli. Din păcate, cei de la PSD, din fruntea Ministerului, nu pot să ne spună dacă mai există manuale cu greşeli şi la alte materii sau nu. Este pur şi simplu o bătaie de joc şi o nouă dovadă a faptului că celor de la PSD li se potriveşte ca o mănuşă expresia «groparii învăţământului românesc». Au prezentat cu atâta fast ideea manualului unic, iar eşecul de acum e atât de mare, încât se impune o demisie sau demitere a Ministrului Educaţiei, de urgenţă şi renunţarea la această idee, care, de fiecare dată când a fost implementată, a generat controverse şi nemulţumiri”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...