Sub Lupă

Surpriză uriaşă în Supercupa României! SCM Râmnicu Vâlcea a readus în Zăvoi Supercupa României!

SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat în premieră prima cupă din istoria clubului!

După un joc fabulos, decis după două runde de prelungiri, SCM Râmnicu Vâlcea a învins sâmbătă seara campioana CSM Bucureşti cu 33-31 (12-10, 21-21, 26-26) şi a câştigat primul trofeu din istoria clubului, SUPERCUPA ROMÂNIEI!

SCM Rm. Vâlcea a câştigat Supercipa României la handbal feminin, după ce a învins CSM Bucureşti cu 33-31. Partida a avut nevoie de 20 de minute de prelungire pentru a fi decisă învingătoarea. La sfârşitul celor 60 de minute, scorul a fost 21-21.

Vâlcea a jucat de la egal la egal cu Dream Team-ul din Bucureşti, ba chiar a fost peste minute bune. Trupa lui Florentin Pera a jucat în primul rând cu sufletul, apoi a avut câteva jucătoare care au reuşit să destabilizeze în dese rânduri apărarea adversă. Au excelat Glibko şi Alicia Ferrnandez Fraga, care au fost cel puţin la aceeaşi înălţime cu Cristina Neagu şi Andrea Lekic, jucătoarele de la CSM Bucureşti de prim-plan.

SCM Rm. Vâlcea a ţinut să demonstreze că nimic nu este imposibil. Impulsionată de pe margine de un antrenor extrem de combativ, Florentin Pera, care le-a transmis tot timpul elevelor sale că ”sunteţi mai bune decât ele(!)”, trupa din Zăvoi a reuşit să se impună în Supercupa României.

Cu mici excepţii, campioana României a reuşit să conducă abia în prelungiri, după ce la sfârşitul celor 60 de minute scorul a fost egal, 21-21. Abia după 72 de minute de joc, CSM Bucureşti a reuşit să se desprindă pentru prima dată la două goluri, 28-26, dar tot nu a reuşit să doboare o echipă ţinută mereu la suprafaţă de îndemnurile antrenorului Pera: ”Aţi fost mai bune tot meciul, meritaţi să câştigaţi Supercupa!”. Fizic, Vâlcea a arătat mai bine, iar în ultimele minute a reuşit să facă sprintul decisiv, 33-31. Ar mai fi de remarcat faptul că Glibko a marcat două euro-goluri, iar în prelungiri pivotul Petrovic a făcut ce a vrut pe semicercul campioanei.

SUPERCUPA ROMÂNIE revine la VÂLCEA!

După o partidă “nebună”, care ne-a adus de la agonie la extaz şi invers, SCM Râmnicu Vâlcea a reuşit să învingă Campioana României, CSM Bucureşti cu scorul de 33-31.

"Municipiul Râmnicu Vâlcea numit şi “Capitala handbalului Românesc” câştigă primul trofeu important şi redă speranţa că handbalul vâlcean va fi din nou pe harta celor mai importante echipe din Europa. Nu pot descrie în cuvinte ce au reuşit să facă aceste fete minunate pentru toţi iubitorii de sport! Primarul Mircia Gutău este cel care a pus bazele echipei şi continuă să o susţină, iar noi îi mulţumim pentru că este alături de aceste fete minunate! Felicit întreaga echipă, staff-ul şi conducerea clubului pentru modul în care lucrează şi se implică pentru ca SCM Râmnicu Vâlcea să fie în topul celor mai bune echipe de handbal feminin din România şi nu numai! Urez succes pe mai departe jucătoarelor noastre şi sunt convins ca în acest sezon vor urca pe podium!", a declarat deputatul vâlcean Eugen Neaţă.

Florentin Pera: ”Cred că aici s-a făcut diferenţa”

Florentin Pera este antrenorul momentului în handbalul românesc, după ce a reuşit să câştige Supercupa României cu SCM Rm. Vâlcea în faţa campioanei CSM Bucureşti cu 33-31 (după 20 de minute de prelungiri).

La primul meci oficial pe banca tehnică a SCM Rm. Vâlcea, Florentin Pera a convins. În această vară, el a reuşit să pună la punct echipa fizic, tactic, iar strict pentru acest meci să o motiveze în aşa fel încât a evoluat pe tot parcursul întâlnirii cu o ambiţie ieşită din comun. Atât pentru el, dar şi pentru club, trofeul câştigat reprezintă o premieră.

”A fost un meci de infarct, un meci care ne-a ţinut cu sufletul la gură până în ultima secundă. Fetele au fost unite, au luptat până la ultima clipă de energie, aşa cum le-am transmis înainte de acest joc. De asemenea, am dat dovadă de spirit de luptă, spirit de echipă, am fost uniţi. Cred că este o victorie meritată şi foarte preţioasă pentru clubul nostru”, a declarat Florentin Pera la final, într-o intervenţie la TVR.

"După un meci de infarct, cu patru reprize de prelungiri, Supercupa Românei a ajuns aseară la Râmnicu Vâlcea ! Felicitări fetelor care au jucat dezlănţuite din prima secundă până la fluierul final, felicitări antrenorilor, felicitări întregii echipe, felicitări suporterilor care au fost alături de noi, fie în sală, fie în faţa televizoarelor!"
Mircia Gutău, primarul Râmnicului

Antrenorul a explicat şi cum a reuşit să învingă echipa campioană: ”SCM Rm. Vâlcea a fost o familie, cred că aici am făcut diferenţa. Am fost o echipă unită, am luptat până la capăt, am găsit soluţii în ultimele minute prin introducerea Marijei Petrovic. Cred că şi tactic am reuşit să marcăm aproape la fiecare atac. Este o victorie enormă pentru mine şi pentru fete. Ele sunt artizanele acestui succes”.

După acest rezultat în Supercupa României, ecuaţia titlului în Liga Naţională n-ar mai fi ca ”o plimbare în parc” pentru CSM Bucureşti. ”Cred că este mult spus că ne vom bate la titlu, noi ne propunem să terminăm pe podiumul Ligii Naţionale. Nu va fi o misiune uşoară, având în vedere că sunt multe echipe care se luptă pentru o medalie. Însă preţiosul trofeu a fost câştigat în faţa uneia dintre cele mai importante echipe ale Europei, CSM Bucureşti, care dispune de un lot foarte valoros, având jucătoare ca Neagu, Cvijic, Lekic, Radicevic, Paula Ungureanu şi celelalte”, a susţinut Florentin Pera.

CSM Bucureşti a pierdut primul trofeu pe plan intren în ultimii 3 ani, după ce SCM Rm. Vâlcea a învins-o în Supercupa României cu 33-31, după prelungiri.

Magnus Johannson: ”Nu a ieşit aşa cum m-am aşteptat”

Magnus Johannson a debutat cu o înfrângere pe banca tehnică a CSM Bucureşti, după ce a cedat în faţa echipei SCM Rm. Vâlcea, în Supercupa României, cu 33-31, după prelungiri. El este primul antrenor din perioada ”de aur” a echipei care îşi începe parcursul pe banca tehnică cu un eşec.

”Nu a ieşit aşa cum m-am aşteptat. A fost un meci dificil, nu a fost un joc foarte bun pentru noi. Cred că am început partida destul de slab în apărare. În primele minute ale reprizei secunde a fost mai bine, dar apoi iar am avut probleme, am avut o evoluţie cu urcuşuri şi coborâşuri. În mod clar, trebuie să lucrăm mai mult după acest meci”, a declarat Magnus Johansson după meci, la TVR.

”Aici suntem deocamdată ca nnivel, ne-am bătut cât am putut. Trebuie să fim realişti, este greu pentru că au venit alte jucătoare, alt antrenor, trebuie să construim cărămidă cu cărămidă. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, nu reuşim să facem ceva wow”, a susţinut şi Oana Manea.

CSM Bucureşti – SCM Rm. Vâlcea 31-33 (26-26, 21-21, 10-12)

Ele sunt SUPERCAMPIOANELE noastre: Yuliya DUMANSKA, Petra BLAZEK, Diana CIUCĂ, Cristina FLORICA, Ana Maria POPA, Iryna GLIBKO, Ines KHOUILDI, Andreea ADESPII, Alicia FERNANDEZ, Andreea PRICOPI, Maria GAVRILĂ, Raluca BĂCĂOANU, Marija PETROVIC, Florentina CRAIU, Natalia VASILEUSKAYA, Samara da Silva VIEIRA, Marta LOPEZ, Alexandra BADEA.
ANTRENORI: Florentin PERA (principal), Maria RĂDOI (secund), Ildiko KEREKEŞ BARBU (antrenor cu portarii).

CSM Bucureşti: Neagu 12, Lekic 7, Radicevic 6, Lazovic 3, Mehmedovic 1, Curea 1, Manea 1 / Glibko 10, Vasileuskaya 4, Fraga 5, Petrovic 4, Băcăoanu 3, Lopez 3, Da Silva 2, Florica 2.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...