Inedit

Păpuşile au ocupat strada, la Craiova

Păpuşile gigant şi carele alegorice au ocupat strada, la Craiova. Păpuşile gigant au invadat străzile din Craiova, spre deliciul copiilor. Au dansat, au cântat si au distrat sutele de craioveni care au venit să le vadă. Este a cincea ediţia a festivalului Puppets Occupy Street ce are loc în această perioadă la Craiova şi se desfăşoară timp de o săptămână pe străzile din Bănie.

Parada inedită a fost, de fapt, deschiderea festivalului Puppets Occupy Street care a ajuns anul acesta la a 5-a ediţie. Tema de acum a fost pământul, iar participanţii s-au dat peste cap să surprinda prin orice mijloace curioşii adunaţi să-i privească. Au venit din toate zonele ţării.

"Puppets Occupy Street, yes Craiova! În seara asta o paradă absolut splendidă pentru deschiderea festivalului. Am venit aici special, aştept tot anul acest festival. Este cel mai mare, cel mai tare, cel mai minunat", a spus unul dintre participanţi.

"Craiovenii vor vedea o lume de poveste izvorâtă de undeva pământ, asta înseamnă semninţe, iarbă, înseamnă animale, înseamnă imaginaţie, înseamnă oameni", a declarat Adriana Teodorescu- managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”.

Cei mai încântaţi au fost copii. Festivalul se va termina pe 1 septembrie, începând de azi şi până la finalul spectacolului, în fiecare zi, aceste păpuşi vo fi văzute în cartierele din Craiova.

În 2018, păpuşari din lumea întreagă, păpuşi uriaşe, care alegorice, spectacole pe străzi, în parcuri, grădini, pieţe publice, ateliere, expoziţii pun Pământul în centrul universului Puppets Occupy Street şi anunţă închiderea conceptului cu poveşti, întâmplări şi creaţii care au pus în valoare elementele primordiale, Apa, Focul, Aerul, sub semnul cărora s-au aflat ultimele trei ediţii ale festivalului.

Puppets Occupy Street este organizat de Teatrul Colibri şi finanţat de Primăria şi Consiliul Local Municipal Craiova, bucurându-se de susţinerea partenerilor tradiţionali din domeniile public şi privat: regii autonome, instituţii de cultură, forţe de ordine, precum şi a unui număr tot mai important de voluntari şi sponsori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...