Special

O nouă recoltă de pepeni, la Dăbuleni - Dolj

A ieşit cultura a doua de pepeni verzi şi galbeni de Dăbuleni, în judeţul Dolj! Un producător din oraş şi-a încercat norocul şi a pus şi cea de-a doua cultură de pepeni şi se pare că a avut succes. Producţia nu este la fel de mare ca cea de la începutul verii atunci când apar pentru prima dată pepenii la Dăbuleni, dar este mulţumit că o vinde la preţ foarte bun, 2 lei kilogramul. Producţia la hectar este de 30 de tone.

Sorin Cazacu a decis să îşi încerce norocul şi pepenii târzii, după ce, la prima recoltă nu s-a ales cu mare lucru. Mai mult decât atât când a văzut că preţul ajunsese la 20 de bani pentru un kilogram în târgul en gross din Dăbuleni, 80 de tone de pepeni a abandonat pe câmp. L-ar fi costat mai mult recoltarea decât ce lua pe cantitatea de pepeni. Pentru un hectar de pepeni cultivaţi pentru a doua recoltă, bărbatul a cheltuit 10.000 de lei. "Ălea de primăvară ţin o sătămână, două, şi se duc şi rămân cu cele de toamnă care au şi alt preţ faţă de ce a fost cu 2000 (n.r. 20 de bani) acuma două luni de zile în schim astea au un preţ mai aparte", spune producătorul.

Le vinde în capitală cu 2 lei kilogramul. Şi este mulţumit. Îl ajută soţia şi un vecin pentru că nu mai găseşte forţă de muncă în zonă.

Şi ceilalţi producători de pepeni din Dăbuleni ar urma exemplul familiei Cazacu dar se plâng că nu au cu cine munci.

În Dăbuleni sunt peste 1500 de producători de pepeni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...