Administraţie

Spitalul Vechi, reabilitat şi modernizat cu peste 422 miliarde lei vechi

Dosarul cu documentaţiile pentru finanţarea proiectului “Reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiilor din clădirea – corp principal C5 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, situat în str. General Magheru, nr. 54” a fost depus astăzi, 24 august 2018, la Compania Naţională de Investiţii

Proiectul, cu o valoare estimată de 42.248.111,35 lei (peste 422 miliarde lei vechi), a fost cuprins în Lista sinteză a Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul "Unităţi sanitare din mediul urban", derulat de către Compania Naţională de Investiţii.

Investiţia a fost aprobată prin Ordin de Ministru, urmând ca în perioada următoare să predăm obiectivul Companiei Naţionale de Investiţii, care va finanţa şi derula integral procedurile de proiectare şi execuţie a lucrărilor.

Prin proiect se propune reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu mobilier specific a clădirii C5 unde funcţionează în prezent secţiile: Oftalmologie, Psihiatrie 2, Compartimentul de psihiatrie infantilă şi Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie. Se vor executa lucrări de consolidare, de reabilitare a şarpantei şi a învelitorii, lucrări de reabilitare şi recompartimentare interioară, inclusiv lucrări de refacere a instalaţiilor termice, sanitare şi electrice. De asemenea, instalaţiile interioare se vor completa cu instalaţii specifice pentru oxigen, vacuum, aer comprimat, instalaţii de semnalizare, avertizare şi stingere incendiu, instalaţie de voce - date, instalaţii de ventilaţie.

"Este o zi istorică pentru vâlceni, pentru că vorbim despre un spital în care nu s-au mai făcut investiţii majore din anul 1980. Mulţumesc Guvernului României, proiectanţilor, colegilor şi echipei cu care am lucrat la acest proiect.
Săptămâna viitoare vom continua cu veştile bune şi faptele în logica binelui pentru vâlceni. Fapte, nu vorbe, despre infrastructura de sănătate şi învăţământ", a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...