Politică

Cristian Buican: PSD taie dreptul râmnicenilor de a ieşi la pensie cu doi ani mai devreme, fără penalizare

Analiza Proiectului de Lege privind sistemul public de pensii de pe site-ul Ministerului Muncii (http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/5210-2018-08-09-proiect-lege-priv-sistemul-public-pensii) dezvăluie un scenariu sumbru pentru râmniceni: PSD pregăteşte abrogarea prevederii legale care le permite celor care au locuit 30 de ani în Râmnic să se pensioneze cu 2 ani mai devreme, fără penalizare. Astfel, în ciuda propagandei PSD-iste care anunţă lapte şi miere pentru pensionari odată cu această nouă lege a pensiilor, râmnicenii şi vâlcenii din jurul municipiului pierd un drept câştigat cu greu.

Reamintim opiniei publice că această prevedere a fost introdusă în Legea Pensiilor în urma unui amendament al deputatului liberal Cristian Buican, iar vâlcenii au, începând cu iulie 2017, posibilitatea de a se pensiona cu 2 ani mai devreme, fără penalizare, dacă au locuit 30 de ani în municipiul Râmnicu-Vâlcea şi împrejurimi. De asemenea, în ciuda faptului că reprezentanţii PSD au furat paternitatea prevederii ce permite vâlcenilor să se pensioneze anticipat cu 2 ani, fără penalizare, ei dovedesc acum că nu înţelege principii esenţiale şi mecanisme normale ale sistemului de pensii. Acordarea posibilităţii cetăţenilor de a se pensiona anticipat, cu 2 ani, fără penalizare, reprezintă o compensaţie faţă de acei oameni care au locuit 30 de ani în zone afectate de poluare, un drept normal în orice ţară civilizată şi nu o favoare gratuită, aşa cum consideră cei de la PSD.

„Noua Lege a pensiilor prezentată de doamna Olguţa Vasilescu afectează negativ dreptul vâlcenilor de a se pensiona anticipat cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit 30 de ani în municipiul Râmnicu-Vâlcea şi împrejurimi. Acest drept câştigat cu greu în anul 2017, în urma demersurilor parlamentare ale subsemnatului, reprezenta o compensaţie normală pentru râmniceni, pentru că toată viaţa au trăit într-un mediu poluat. Acum, vedem într-un document oficial cum cei de la PSD, în frunte cu Lia Olguţa Vasilescu, taie pur şi simplu acest drept al râmnicenilor, fără nicio explicaţie şi fără nicio justificare. Când acest Proiect de Lege va ajunge în Parlament, voi depune un amendament ca acest drept să se păstreze. Să îi văd atunci pe cei care pe nedrept se laudă cu această iniţiativă cum vor vota. Observ că acum nu scot un cuvânt despre faptul că noua Lege a pensiilor, promovată de partidul politic din care fac parte, abrogă un drept al vâlcenilor. Tăcerea lor dovedeşte că pur şi simplu au furat această idee, exclusiv pentru imagine şi că nu îi interesează, absolut deloc, de soarta cetăţenilor pe care ar trebui să îi reprezinte în Parlament. Sunt patetici!”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...