Actualitate

Elevi evacuaţi de Mitropolia Craiovei

Primăria a acumulat restanţe de 600.000 lei la plata chiriei pentru imobilul Colegiului „Elena Cuza”

Cei 700 de elevi ai Colegiului Naţional „Elena Cuza” din Craiova riscă să nu mai aibă unde să înveţe, întrucât Mitropolia Olteniei, proprietarul imobilului, a reziliat contractul de închiriere din cauza neplăţii chiriei, cerând în instanţă recuperarea banilor. Clădirea din strada Mihai Viteazul nr. 2 din Craiova, unde învaţă o parte dintre elevii de la Colegiul Naţional "Elena Cuza", a intrat în posesia Mitropoliei în anul 2010, în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Chiria lunară stabilită de feţele bisericeşti, de 8.800 lei, nu a mai fost plătită de ani buni, Consiliul Local Craiova, ordonatorul principal de credite, acumulând datorii în valoare de 600.000 de lei.

SC „Mitropolia Estate”

Reprezentanţii Mitropoliei Olteniei au reziliat contractul cu unitatea de învăţământ şi cer în instanţă recuperarea banilor. „A existat un contract care nu s-a respectat şi din acest motiv am fost forţaţi să îl reziliem. Nu am recurs deocamdată la evacuarea imobilului, din respect pentru instituţie. Aşteptăm totuşi să ni se achite datoriile. Dacă nu vor da niciun semnal, vom începe să luăm şi hotărâri. În principiu, noi suntem deschişi la dialog, cu propuneri. Cert este că datoriile trebuie achitate. Oricine închiriază un spaţiu trebuie să primească banii conform contractului”, a declarat Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei. Conducerea Colegiul Naţional "Elena Cuza" a făcut adrese la Primăria Craiova pentru plata chiriei sau pentru găsirea altei soluţii în acest caz. „Am făcut adresă la Primărie pentru găsirea unei soluţii. Sper să nu fie evacuaţi elevii pentru că este o şcoală de prestigiu şi ar fi păcat. În principiu, ar trebui să evacuăm clădirea în luna octombrie, dacă nu se rezolvă situaţia. Mitropolia parcă ar fi o societate comercială”, a spus Liviu Cotfasa, directorul adjunct al colegiului.

Primărie de 17 lei

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că autorităţile nu au banii necesari pentru achitarea datoriei de 600.000 de lei către Mitropolia Oltenia, însă vor fi căutate soluţii pentru rezolvarea problemei, precizând că va încerca să negocieze cu reprezentanţii Mitropoliei, pentru a le oferi un alt spaţiu în schimbul clădirii unde îşi desfăşoară activitatea Colegiul „Elena Cuza”. „Consiliul Local ar fi trebuit să plătească banii, dar până acum nu a achitat nimic şi s-a acumulat o datorie de 600.000. Oricum nu avem aceşti bani pentru că în conturile Primăriei Craiova sunt doar 17 lei. Vom încerca să negociem cu cei de la Mitropolie. O să le propunem să le dăm un alt spaţiu în schimbul clădirii colegiului. Negocierile vor fi clar grele pentru că vorbim despre o clădire situată la kilometrul 0 al oraşului. Dacă nu ajungem la o înţelegere, o să plătim chiria, dar trebuie să o renegociem”, a declarat Olguţa Vasilescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...