Inedit

Vara Experimentului la Ştiinţe

La Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Craiova se desfăşoară „Vara experimentului la Ştiinţe”, şcoală de vară din cadrul Proiectului finanţat de Banca Mondială, ROSE.

Elevi din 5 judeţe ale Olteniei au sosit pe 19 august şi, până pe 2 septembrie, vor participa la seturi de activităţi, care să-i ajute să facă mai uşor pasul de la învăţământul liceal la cel universitar. Ateliere de ştiinţe, activităţi de consiliere, vizite de studiu la instituţii din domeniu din Craiova şi din ţară sunt câteva dintre modalităţile prin care organzatorii le vor arăta adolescenţilor de ce este cool să fii la Ştiinţe.

Tinerii participanţi au fost selectaţi din următoarele instituţii de învăţământ ale Olteniei: Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Odobleja” (Drobeta-Turnu Severin, Mehedinţi), Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” (Bălceşti, Vâlcea), Colegiul „Ştefan Odobleja” (Craiova, Dolj), Liceul Teoretic Novaci (Gorj), Liceul Tehnologic Baia de Fier (Gorj), Colegiul Tehnic „Alexe Marin” (Slatina, Olt), Liceul „Ştefan Diaconescu” (Potcoava, Olt).

Proiectul, finanţat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 şi 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învăţământ secundar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.
Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă (UMPFE).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...