Actualitate

Pericol pe şosele!

Maşini cu probleme, verificate de inspectorii RAR

Aproape 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.
Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, emisii poluante, punţi, jante şi anvelope, vizibilitate şi sistemul de frânare şi direcţie.

În Judeţul Dolj cifrele sunt următoarele:
Vehicule verificate: 1177 dintre care 32.46% neconforme iar 97 maşini prezentau pericol iminent de accident.

La nivel naţional, aproximativ una din 10 maşini trase pe dreapta de poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...