Special

Cerbi lopătari şi doi ursuleţi coati la Grădina Zoologică din Craiova

Familia Grădinei Zoologice din Craiova va avea începând de joi, 23 august, noi membri. Este vorba de doi cerbi lopătari şi doi ursuleţi coati ce vor fi aduşi de la Grădina Zoologică din Reşiţa.

Reprezentanţii Grădinii Zoologice din Craiova poartă permanent discuţii cu administratorii grădinilor zoologice din ţară pentru eventuale schimburi de animale. ”Astfel, Grădina Zoologică din Craiova va da în în custodie, la Grădina Zoologică din Reşiţa, pentru reproducere, femela jaguar pentru a obţine exemplare pentru ambele grădini zoo. În plus, având în vedere că deţinem şapte exemplare de lupi, vom oferi trei dintre aceştia, urmând ca Grădina Zoologică din Craiova să primească o pereche de cerb lopătar şi o pereche de ursuleţi coati. Tot de la grădina zoologică din Reşiţa vom lua o pereche de ponei. În plus, am transmis către Federaţia Grădinilor Zoologice şi Acvariilor din România o listă cu animalele pe care intenţionăm să le oferim la schimb altor grădini zoologice din ţară, dar şi lista cu necesarul de animale pentru completarea colecţiei de la Zoo Craiova. Ne dorim ca în următoarele luni să primim: două tipuri de struţi, dar şi lemurieni”, a precizat Aurelia Filip, director general RAADPFL Craiova.

Conform inventarului de specii şi exemplare, în prezent, la Grădina Zoologică din Craiova sunt 32 de specii reprezentând 240 de exemplare de păsări şi animale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...