Inedit

Campionat Internaţional de supravieţuire în Munţii Căpăţănii!

Primăria Vaideeni a fost partenerul unui eveniment de excepţie organizat de Clubul Sportiv Close Combat

Platoul Căşerie aflat în Munţii Căpăţânii, la 25 de kilometri distanţă de Vaideeni, a fost gazda celei de-a patra ediţii a Campionatului Internaţional de Supravieţuire. Timp de trei zile, 25 de echipe din trei ţări, România, Emiratele Arabe Unite şi Italia s-au bătut pentru medaliile, diplomele şi cupele puse la bătaie de organizatori.

50 de concurenţi au urcat pe munte şi au campat pe Platoul Căşerie, aflat în apropierea unui punct de refugiu amenajat de Salvamont Vâlcea. Concurenţii, veniţi din mai multe colţuri ale ţării, dar şi din Arabia Saudită şi Italia au dormit în corturi şi timp de trei zile au fost complet rupţi de viaţa modernă. Probele concursului au fost cinci la număr. Organizatorii sunt încântaţi de condiţiile din zonă şi spun că vor organiza la Vaideeni şi următoarele ediţii ale competiţiei internaţionale. Interesant este că sportivii au avut şi o probă cu tematica inundaţii la care au fost invitaţi şi locuitorii comunei Vaideeni, lovită puternic de furia apelor în săptămânile trecute.

“Au fost mai multe probe, una legată de Centenar, alta de Tribunalul Haiducilor, a treia de transhumanţă, de tot ce făceau ciobanii pentru supravieţuire, alta legată de inundaţii, precedată de un curs. O altă probă a fost legată mai mult de distracţie. Au fost şi probe scurte, tip bonus. Au fost 25 de echipe. Concursul a crescut în valoare de la an la an. Am avut şi câte cinci sau şase ţări, acum doar trei. Această zonă răspunde la toate cerinţele şi vom veni şi în anii viitor, ne place foarte mult, vom face o tradiţie”, a declarat Dan Dumitru, organizator.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...