Actualitate

Drumul Mănăstirilor de sub Munte, asaltat de turişti în această vară

Constantin Banacu, primarul din Bărbăteşti, intenţionează să dezvolte zona turistică atât pe Cheile Otăsăului cât şi pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, drum care traversează prin partea de vest localitatea.
„Anul acesta s-a înregistrat un aflux masiv de turişti pe drumul mănsătirilor, semn că promovarea acestui drum a ajuns la nivel naţional. Mulţi turişti cazaţi în Olăneşti sau în Horezu sau în orice zonă a Vâlcii au dorit să străbată acest drum de sub Căpăţânii. Spre bucuria noastră mulţi erau din Transilvania sau Moldova şi au fost impresionaţi de această zonă pe care nu co cunoşteau şi au spus că vor reveni. În acest sens este oportun pentru Bărbăteşti să se dezvolte unităţi de cazare pentru că zona poate valorifica tot potenţialul pe care îl avem. Munte, mănăstiri, bucătărie vâlceană. Apropierea de Horezu unde se dezvoltă o staţiune de iarnă este un mare avantaj”, a declarat primarul Constantin Banacu.
Localitate situată pe Drumul Mănăstirilor de sub munte, la poalele munţilor Căpăţânii, Stâncoşii Vâlcii, cum mai sunt numiţi, comuna Bărbăteşti deţine un un potenţial uriaş în ceea ce priveşte agroturimsmul.
De altfel, comuna Bărbăteşti a scos mai multe loturi spre concesiune în zona Cheilor Otăsăului şi în acest an va începe reabilitarea completă a drumului de legătură cu localitatea Costeşti, drum care străbate zona de la poalele Căpăţânilor.
Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte este un drum care leagă Olăneştiul prin Păuşeşti Măglaşi, Stoeneşti, Bărbăteşti şi Costeşti de Horezu. Reabilitarea acestui drum a început în 2017 şi se doreşte pe viitor extinderea lui spre Muereasca şi Călimăneşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...