Actualitate

Podul de peste Olt a ieşit din garanţie de 27 de ani

Podul de peste Olt, de la intrarea în municipiul Slatina a ieşit din garanţie de peste 27 de ani. Ar trebui să intre în reabilitare capitală la sfârşitul acestui an, dar nici acum nu s-a găsit o varinată pentru a devia traficul. Construit de nemţi, firma care a mostenit arhiva fostului constructor a trimis atunci notificare la Primărie că podul a iesit din garanţie, la o sută de ani, însă abia acum au reuşit să gasească fonduri pentru reabilitare. După revoluţie nu a a mai construit niciun pod nou peste Olt iar reabilitarea acestuia va însemna un coşmar. Circulaţia ar putea fi deviată 30 km pe un baraj al Oltului.

Construcţia podului de peste Olt a început în anul 1888 şi a fost finalizată în 1891. Nemţii au dat o garanţie de 100 de ani pentru acest pod. În ultimii 10 ani au început şi problemele aici.

"E pe ducă. După câte ştiu eu proiectul e românesc, forţa de muncă românească, dar o parte sunt austrieci şi eu ne-au trimis o adresă prin care ne-au spus că nu îşi mai asumă nicio responsabilitate cu acest pod", spune un localnic.

"Au fost într-adevăr probleme în ultimii ani cu placa de suprabetonare. Acesta a fost executată necrorespunzător în anumite părţi, pe anumite tronsoane dar s-au rezolvat, au fost nişte accidente tehnice", spune Adrian Motorga- şef SDN Olt.

Lucrările care vor costa 20 de milioane ar trebui să ănceapă în noiembrie, dar nu există variantă ocolitoare momentan.

"Vom asigura o variantă ocolitoare care nu este definitivată la această dată dar pe care o discutăm cu cei interesaţi cu poliţia rutieră, prefectura şi primăria Slatina şi va fi adusă la cunoştiiţă la momentul oportun", mai spune Motorga.

Zilnic podul este tranzitat de 11.000 de maşini. Lucrările ar putea începe în noiembrie şi vor dura 12 luni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...