Actualitate

A crescut numărul cazurilor de infecţii cu virusul West – Nile, în Dolj

Numărul cazurilor de West Nile înregistrate în judeţul Dolj a crescut alarmant în doar o săptămână. În judeţul Dolj a fost confirmate 6 cazuri cu infecţie cu virusul West – Nile, la o femeie şi 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 59 şi 81 de ani din Craiova - 2, Almăj - 1, Bucovăţ - 1, Dăbuleni - 1şi Valea Stanciului - 1, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, cu evoluţie clinică favorabilă.

Infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestari de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copii sub 15 ani nu sunt afectaţi.

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West – Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei:

- să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
- să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari;
- să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă;
- să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută.

În cazul în care o persoană prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...