Politică

Senatorul Romulus Bulacu interesat de soarta urmaşilor celor decedaţi în Revoluţia din 1989

Senatorul Romulus Bulacu solicită Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritului luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 lămuriri cu privire la Nerespectarea prevederilor Legii 341/2004.

În cadrul audienţelor ţinute la Cabinetul Parlamentar din Rm. Vâlcea, senatorul Romulus Bulacu a fost sesizat de către “Asociaţia Luptătorilor, Răniţi şi Urmaşi, ai Revoluţiei din Decembrie 1989” cu privire la faptul că urmaşii celor decedaţi în Revoluţia din 1989, deşi îndeplinesc toate condiţiile pentru a beneficia de pensia de urmaş prevăzută prin Legea 341/2004, aceştia nu primesc drepturile cuvenite.

Din discuţiile purtate, preşedintele Asociaţiei i-a comunicat senatorului vâlcean, că la nivel naţional există 74 de cazuri similare, unde urmaşii celor decedaţi, nu se regăsesc pe lista beneficiarilor.

“Termenul final de solicitare a preschimbării certificatelor doveditoare ale calităţii de revoluţionar emise in baza Legii nr 42/1990 şi de depunere a documentelor solicitate pentru completarea dosarelor de preschimbarea a certificatelor de revoluţionar, în vederea îndeplinirii condiţiilor stabilite prin lege, a fost 30 aprilie 2009^ conform prevederilor art. II din Ordonanţa Guvernului nr. 1/2008 privind prorogarea unor termene prevăzute de Legea nr. 341/2004, aşa cum a fost aprobată prin Legea nr. 47/2009. Singura posibilitate este ca familiile revoluţionarilor să se adreseze instanţei de judecată privind repunerea în termen şi solicitarea acordării noului certificat de urmaş al eroului martir”, se arată în răspunsul primit de senatorul vâlcean de la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritului luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...