Actualitate

Eveniment de înaltă ţinută, la Podeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a participat în această dimineaţă, împreună cu domnul prefect Nicolae Drăghiea şi doamna deputat Alina Teiş, la simpozionul “Podeni – CENTENARUL MARII UNIRI”, dedicat aniversării celor 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, care s-a desfăşurat la Căminul Cultural din comuna Podeni.

La eveniment a participat de asemenea, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei şi aleşi oameni de cultură care au susţinut o sesiune de comunicări ştiinţifice şi academice. Manifestarea face parte din ciclul de acţiuni dedicate aniversării celor 100 de ani de la Marea Unire, se află la prima ediţie, fiind organizată la îndemnul domnului col. (r) dr. Nicolae Cheiţă, fiu al acestei localităţi, susţinut de Consiliul Judeţean şi Local. Cei prezenţi au punctat câteva dintre cele mai importante evenimente din istoria bimilenară a comunei, între care, traseul de drumeţie parcurs de Regele Mihai (pe atunci Principe, Voievod de Alba Iulia) cu clasa palatină, de la Podeni la Herculane, în urmă cu 80 de ani.

Evenimentul a cuprins alocuţiuni ale autorităţilor judeţene, sesiune de comunicări ştiinţifice, lansarea cărţii „Comuna Podeni, oameni şi locuri” a profesorului Haralambie Lupulescu şi vernisajul expoziţiei folclorice, un moment artistic, ,,Marea Unire în cântec" susţinut de grupul folcloric ,,Izvoraşul" al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, iar în încheiere a avut loc ceremonia de dezvelire a unei plăci comemorative dedicată vizitei Regelui Mihai I al României la Podeni, completată de momentul artistic, „PE URMELE REGELUI MIHAI- LA BOLOVANU' ".

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...