Special

S-a deschis peştera Topolniţa din Mehedinţi

Ediţia cu numărul 55 a Sărbătorii Peşterii Topolniţa s-a deschis astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu lansând tuturor mehedinţenilor invitaţia de a vizita obiectivul care este printre cele mai spectaculoase din ţară.

“Vă invit ca zilele acestea, să profitaţi de ocazia pe care o aveţi o singură dată pe an, aceea de a vizita Peştera Topolniţa. M-am bucurat astăzi să vizitez peştera împreună cu domnul secretar de stat Alin Chirilă şi vă asigur că merită din plin să ajungeţi aici. Pe lângă activităţile artistice şi de folclor organizate de Primăria şi Consiliul Local al comunei Cireşu, cărora li s-a alătura Consiliul Judeţean Mehedinţi, cel mai important este că peştera poate fi vizitată.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Cei care vor să se bucure de spectaculozitatea peşterii, o pot face mâine, între orele 10.00 - 16.00.

În această seară, începând cu ora 21.00, în cadrul evenimentelor organizate, va fi proiectat filmul de promovare a judeţului Mehedinţi. Duminică, începând cu ora 10.00, când se deschide programul de vizitare a peşterii, va fi dezvelită şi o placă comemorativă, în cinstea fondatorului biospeologiei şi al primului Institut de Speologie din lume, Emil Racoviţă. Începând cu ora 13.00 este programat tradiţionalul concurs de ţuică de cireşe, cea mai veche tradiţie locală - urcatul pe prajină, parada portului popular şi hora satului.

Totodată, au loc şi spectacole de folclor susţinute de Ansamblul Danubius şi elevii Şcolii Gimnaziale din Cireşu.

Peştera Topolniţa este una dintre cele mai spectaculoase din ţară, este o rezervaţie speologică declarată monument al naturii, cu formaţiuni unice în lume.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

24.10.2019 - 17:34Alex:Ar trebui amenajata sa se poata vizita mai mult de 300 zile pe an, ca sa vedem si locuri minunate in realitate nu numai la TV

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...