Sub Lupă

Directorul Filarmonicii "Oltenia": Mamele cu copii la proteste merită „măcar un glonţ în cap!”

Comentariu de neînţeles făcut de directorul Filarmonicii "Oltenia. Gabriel Zamfir, fost preot, a afirmat că „aşa zisele mame” care şi-au dus copiii la protest ar merita „măcar un glonţ în cap”. Azi, acesta s-a disculpat.

„În ultimele zile, am reflectat asupra consecinţelor pe care le-a avut răspunsul meu la un comentariu postat pe o reţea de socializare, într-o discuţie neoficială în care nu reprezentam poziţia instituţiei al cărei manager sunt. Prin acel răspuns, îmi exprimam dezacordul ca un părinte să expună copiii unui mediu posibil violent precum cel anunţat în mass-media. Deşi m-am exprimat la sens figurat - eu nefiind o persoană conflictuală şi violentă - exprimarea mea a fost nepotrivită, drept pentru care, cer scuze publice tuturor acelora care s-au simţit lezaţi de comentariul meu.

Sunt cetăţean al acestei ţări şi, excluzând orice funcţie publică pe care o deţin vremelnic, militez pentru democraţie şi unitate socială şi consider că dezbinarea societăţii nu face bine nimănui.

De la momentul în care am obţinut prin concurs funcţia de manager al Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, am realizat alături de colegii mei o multitudine de proiecte, care au adus Craiova în prim-planul peisajului cultural-artistic al României. Pentru că am responsabilitatea de a continua aceste proiecte, nu cred că este momentul să mă retrag din această funcţie.

Acest comunicat nu se doreşte a fi o justificare, ci doar lămureşte contextul în care s-a produs acel nefericit comentariu pentru care, încă o dată, doresc să cer scuze tuturor celor care s-au simţit lezaţi de exprimarea mea neinspirată, formulată într-un moment al unui adevărat uragan mediatic şi social”, a declarat Zamfir pe reţeaua de socializare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...