Sub Lupă

Barajul de la Drăgăneşti-Olt, în continuare plin de peturi

Insula de PET-uri din mijlocul râului Olt, în zona barajului de acumulare de la Drăgăneşti-Olt, nu a fost încă îndepărtată de Hidroelectrica, la mai bine de o lună după ce Garda de Mediu le-a impus acest lucru.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa, spune însă că măsurile impuse trebuie aplicate în termen de 45 de zile, deci termenul nu ar fi fost deposit.

De viitura iulie care a afectat mai mult localităţi din Oltenia se pare că s-au bucurat mai mulţi localnici din oraşul Drăgăneşti Olt care au adunat cu bărcile lemnele aduse de viitură la barajul de pe Olt.

În iulie, localnicii din oraşul Drăgăneşti Olt au fost văzuţi pe marginea barajului de pe râul Olt cu căruţe, maşini şi tractoare. Viitura puternică a adus aici tone de peturi, dar şi lemne, Au venit cu bărcile şi şi-au riscat viaţa printre tone de gunoaie să adune lemnele pentur foc. "Ajută şi la curăţenie, dar o fac tot de sărăcie. Ies din iarnă. Cu ce scot. De aici. Şi uitaţi câte mai sunt şi câte mai vin. Sunt lemne cu care ies din ianră", spune Dumitru Stoian, un localnic care priveşte cum oamenii îşi riscă viaţa. "Nu este riscant? Lemnele sunt scumpe, doamnă! Oamenii îşi riscă viaţa din cauza sărăciei", spunea atunci un alt localnic. "Noi am solicitat într-un termen de..., în cel mai scurt timp dar acolo sunt ceva cantităţi şi dumnealor au menţioat că le trebuie un utilaj special pentru că ei curăţă în permanenţă, dar cum sunt probleme în toată ţară, nu pot mai devreme de 3 săptămâni că este utilajul în altă parte", spunea în iulie, Gheorghe Neacşa- comisar şef Garda de Mediu Olt.

Hidroelectrica riscă amenzi de până la 100.000 de lei dacă nu vor curăţa în termenul stabilit.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...