Ultima Oră

Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar de la Cârcea era băut

Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar pe raza SRCF Craiova, între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine din cauza deraierii a 6 vagoane din compunerea unui tren de marfă, aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român) era băut. Avea o alcolemie de 0,72 la sută.

Acesta riscă să ajungă după gratii. “331 CP - Prezenta la serviciu sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe - În cazul producerii unui accident pedeapsa este închisoarea de la 3 ani la 10 ani. 332 cp - distrugerea sau semnalizarea falsă - în cazul producerii unui accident pedeapsa este de la 3 la 10 ani închisoare”.

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere. „Menţionăm că locomotiva trenului a deraiat şi 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparţinând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în staţia CF Jianca)) şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei”, se arată într-un comunicat al CFR.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...