Actualitate

Sindicaliştii din penitenciarele din Craiova, în grevă japoneză

Sindicaliştii din penitenciarele din Craiova au fost azi în grevă japoneză. Ei au protestat faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru solutionarea problemelor din penitenciare.

Lista de revendicari include:

condiţii de lucru mai bune – ministrul Justiţiei a promis acum 1 an standarde privind condiţiile de lucru în penitenciare şi un plan multianual de investiţii, dar nu s-a ţinut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiţii a fost redus la jumătate, plata orelor suplimentare restante – în continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiţiei s-a angajat acum 6 luni la ca reacţie la refuzul unor colegi de a intra în serviciu că acestea vor fi plătite, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

În cazul în care autorităţile nu reacţioneaza, calendarul acţiunilor de protest va fi continuat cu pichetări, mitinguri, acţiuni în justiţie şi plângeri penale. Astfel:

27 august – 27 septembrie 2018 – Pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajaţi în uniforma. Calendarul exact urmează a fi anunţat în timp util.

01 – 10 septembrie 2018 – Depunerea unor acţiuni în instanţă şi plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre.

03 octombrie 2018 – Miting în uniformă la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţionala a Penitenciarelor cu mars de protest între cele două instituţii.

Începând cu octombrie 2018 – Refuzul de a intra în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a misiunilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...