Eveniment

Mihai Fifor: „Împreună, suntem NATO!”

Mihai Fifor a făcut azi o vizită de lucru la Craiova la Comandamentul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est (HQ MN BDE-SE).

“Am trecut în revistă, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi cu şefii structurilor centrale care mă însoţesc, stadiul îndeplinirii obiectivelor asumate de România în operaţionalizarea acestui important comandament aliat înfiinţat, în 2017, pe teritoriul ţării noastre.

Parte componentă a Structurii de Forţe NATO, HQ MN BDE-SE se află sub comanda operaţională a Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa, controlul operaţional fiind exercitat de Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli, prin Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est (MND-SE) de la Bucureşti.

Odată cu apropiata atingere a Capacităţii Finale, prevăzută pentru toamna acestui an, Comandamentul Brigăzii Multinaţionale de la Craiova va asigura o capabilitate ridicată de a comanda forţe dislocate în regiunea de Sud-Est a graniţelor NATO, cu o importantă contribuţie la apărarea colectivă a Alianţei.

Brigada va fi în măsură să asigure comanda şi controlul unei operaţii NATO de tip Articol 5 - Apărare Colectivă, pentru a contribui în acest fel la consolidarea flancului sud estic al Alianţei, la securitatea teritoriului şi populaţiei statelor membre.

Din discuţiile purtate cu echipa de comandă multinaţională a HQ MN BDE-SE, reiese foarte clar că lucrurile sunt în graficul şi în evoluţia aşteptate.

La Summit-ul NATO de la Bruxelles, România şi-a îndeplinit obiectivele legate de agenda care s-a aflat în dezbaterea liderilor aliaţi, reuşind să impunem Regiunea Mării Negre drept un subiect distinct de dezbatere şi planificare pentru aliaţi şi, la fel de important, acceptarea ofertei ţării noastre de a găzdui un comandament de nivel corp de armată. Acest comandament va asigura şi integrarea operaţională deplină a Brigăzii Multinaţionale de la Craiova.

Prin astfel de măsuri, România se afirmă cu toată hotărârea, ca un adevărat pol de stabilitate pe flancul estic al alianţei şi demonstrează adeziunea la valorile comune care definesc Alianţa Nord Atlantică.

Mesajul transmis de aici, de la Craiova, de competenta echipă de comandă a Brigăzii Multinaţionale Sud-Est este cât se poate de clar:

“NATO este aici. NATO este puternic. NATO este unit!”
La care aş adăuga că, împreună, cu adevărat, suntem NATO!”, a scris Mihai Fifor pe pagina de socializare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...