Ultima Oră

Număr record de solicitări la paşapoarte

Luna august este o lună foarte aglomerată,în ceea ce priveşte eliberarea paşapoartelor de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea Paşapoartelor Simple Vâlcea.

Cu toate că legislaţia prevede posibilitatea programărilor online ,un număr foarte mare de solicitanţi aleg varianta ghişeului de la sediu,pe baza unei programări zilnice.

În atare condiţii,dat fiind faptul că procesarea unei cereri şi a actelor aferente,durează câteva minute, zilnic la ghişeu nu pot fi rezolvate decât un număr de cca 70-80 de cereri.

„De altfel paşapoartele se eliberează în tot cursul anului,existând posibilitatea ca oricare cetăţean, care lucrează în străinătate, să se adreseze oricând şi oficiilor consulare ori ambasadelor din ţările de rezidenţă. Cu toate acestea, am dispus prelungirea programului de lucru de luni până vineri,de la 8.30 până la orele 18.30, în aşa fel încât să fie soluţionate un număr cât mai mare de solicitări. O menţiune trebuie totuşi făcută cu privire la atitudinea unora din persoanele care solicită paşapoarte şi care se comportă într-un mod intolerabil şi cu un limbaj inadecvat, ignorând faptul că funcţionarii publici aflaţi la ghişee sunt în slujba cetăţeanului,dar lucrează în condiţiile tehnice existente şi pe baza legislaţiei în domeniu”, a precizat prefectul Florin Marin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...