Politică

Decizii importante adoptate de Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal

Sâmbătă, 4 august 2018, la Palatul Parlamentului a avut loc Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal. La acest important eveniment a participat şi domnul Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României. În cadrul Consiliului Naţional, liberalii prezenţi au dezbătut şi votat criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare şi un document programatic intitulat 'Principiile bunei guvernări liberale'. Din judeţul Vâlcea, pe lângă cei 7 delegaţi de drept în cadrul Consiliului Naţional, au mai participat alţi 20 de delegaţi, conform normei de reprezentare.

În cadrul discursului susţinut la Consiliul Naţional al PNL, Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis a transmis liberalilor un mesaj mobilizator de luptă împotriva abuzurilor PSD. De asemenea, domnul Preşedinte a criticat în termeni foarte duri, Guvernul „ireal şi iraţional” condus de doamna Viorica Dăncilă, susţinut de PSD, şi i-a îndemnat pe liberali să prezinte public un program de guvernare, ca alternativă la actuala majoritate parlamentară. Domnul Klaus Werner Iohannis le-a sugerat liberalilor să combată actualul blocaj mediatic la care sunt supuşi prin discuţii directe cu cetăţenii, direct în stradă.

De notat sunt şi cele două documente dezbătute şi adoptate în cadrul Consiliului Naţional al PNL: „Principiile Bunei Guvernări Liberale” şi „Criteriile, calendarul şi procedura de alcătuire a listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare a PNL”. Prin adoptarea documentului programatic intitulat „Principiile Bunei Guvernări Liberale”, PNL îşi asumă o serie de principii europene pe care le va respecta cu sfinţenie când va ajunge la guvernare. De asemenea, în vederea desemnării celor mai buni candidaţi pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, PNL a adoptat o serie de criterii, o procedură şi un calendar pentru alcătuirea listei PNL pentru alegerile europarlamentare, fiind astfel primul partid politic din România care îşi asumă transparent o astfel de procedură.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...