Eveniment

Razie de amploare în Dolj

În noaptea de 3/4 august a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au efectuat o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă, a activităţilor comerciale ilicite şi a altor fapte antisociale, precum şi a abaterilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice din judeţul Dolj.

Peste 200 de poliţişti din cadrul formaţiunilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, economic şi acţiuni speciale au participat la razia organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj.

Astfel, în judeţul nostru, au fost instituite 47 de filtre rutiere, în cadrul cărora poliţiştii doljeni au verificat aproximativ 1.000 de autovehicule, totodată fiind efectuate controale la aproximativ 170 de agenţi economici (baruri, discoteci şi unităţi de alimentaţie publică).

În cadrul raziei au fost legitimate peste 1.300 de persoane, 147 dintre acestea fiind controlate sumar de arme albe.

Poliţiştii doljeni au constatat 21 de infracţiuni în flagrant delict, 12 dintre acestea fiind la regimul circulaţiei rutiere şi restul, infracţiuni de natură judiciară şi economică.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 239 de sancţiuni contravenţionale, din care 48 la Legea 61/1991 a ordinii şi liniştii publice, 8 la Legea 12/1990 privind activităţile comerciale ilicite, 4 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 173 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţişti este de aproximativ 125.000 lei, fiind totodată confiscate bunuri în valoare de aproximativ 5.000 lei.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 13 permise de conducere, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 26 de ani, din Slatina, judeţul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din Craiova.
În urma controlului efectuat de poliţişti, în interiorul autoturismului, respectiv în cotiera dintre scaunele din faţă, a fost găsit un pistol, supus autorizării, prevăzut cu un încărcător, în care se aflau două cartuşe.
Poliţiştii au stabilit faptul că pistolul şi muniţia erau deţinute în mod ilegal de către persoana în cauză, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţilor, cauza fiind preluată de Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul IPJ Dolj.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică Dolj au depistat, pe DE 70, prin localitatea Brădeşti, un bărbat de 43 de ani, din comuna Bala, judeţul Mehedinţi, care transporta cu o autoutilitara cantitatea de 5,5 mc material lemnos pentru foc având avizul de însoţire secundar întocmit cu încălcarea normelor legale.
Persoana în cauză a fost sancţionată conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 2.500 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au depistat o femeie de 57 de ani, din Predeşti, administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce deţinea, în magazin, în vederea comercializării, 140 de ţigarete fără marcaj fiscal, care proveneau din contrabandă.
De asemenea, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, în urma unui control efectuat unui agent economic din localitate, au găsit 260 de ţigarete, ce nu prezentau timbru fiscal.
În ambele cazuri, poliţiştii au indisponibilizat ţigările, în fiecare cauză fiind întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au depistat un bărbat de 40 de ani, din Dioşti, care se afla la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.
În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 1,04mg/l alcool pur în aerul expirat.
Şoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au depistat un tânăr de 24 de ani, din Craiova, care se afla în incinta unei săli de jocuri de noroc, iar la controlul corporal efectuat asupra acestuia, în buzunarul de la pantaloni, poliţiştii au găsit un cuţit, tip briceag, în lungime totală de 22 cm.
Cuţitul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...