Ultima Oră

Cod portocaliu în Mehedinţi

Începând de astăzi, până mâine, 02 august 2018, la ora 10.00, judeţul nostru se află sub AVERTIZARE HIDROLOGICĂ COD PORTOCALIU ce vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe râurile Drincea, Desnăţui şi Motru.

Pentru evitarea pierderilor de vieţi omeneşti şi bunuri materiale, în cazul manifestării inundaţiilor, recomandăm cetăţenilor să respecte recomandările transmise de autorităţi.

- Dacă locuinţa este în pericolul de a fi inundată, să decupleze întrerupătorul general de energie electrică, deconectând aparatele electrice şi să întrerupă instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze.

- În cazul în care consideră că mai au timp, să mute obiectele importante la etajele superioare, să încuie uşile casei şi să protejeze ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de către aceştia.

- Dacă este necesară autoevacuarea, să se deplaseze IMEDIAT spre o zonă înaltă din apropiere, luând cu ei documentele personale, o rezervă de alimente şi apă, un mijloc de iluminat, un aparat de radio şi îmbrăcăminte mai groasă.

- Animalele şi bunurile de valoare trebuie evacuate în locuri de refugiu, dinainte stabilite.

- Dacă trebuie să-şi părăsească locuinţa, să nu se deplaseze prin curenţi de apă, deoarece aceştia la o înălţime de circa 15 cm, îi pot destabiliza, făcându-i să-şi piardă echilibrul.

- Să evite deplasarea cu autoturismul în zona inundată deoarece la o înălţimea de circa 20 cm, apa poate pătrunde în vehicul, cauzând pierderea controlului.
La o înălţime de circa 40 cm a apei, vehiculul pluteşte, majoritatea vehiculelor fiind luate de apă la înălţimea de circa 60 de cm.

- Dacă au fost surprinşi de viitură, să urce către etajele superioare ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...