Administraţie

Reţelele de termoficare urbană din Râmnicu Vâlcea, reabilitate cu fonduri europene!

Consiliul Judeţean Vâlcea demarează cel de-al nouălea proiect european, finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 7 - Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, Obiectivului Specific (OS) 7.1. Creşterea eficienţei energetice în sistemele centralizate de transport şi distribuţie a energiei termice în oraşele selectate, în scopul asigurării confortului necesar populaţiei municipiului, oferind servicii de calitate la costuri suportabile şi conformării la cerinţele de mediu asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.

Marţi, 31.07.2018, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, a avut loc semnarea, de către Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene, şi Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a contractului de finanţare pentru proiectul ”Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice - Etapa II”.

Proiectul are o valoare totală de 81.718.607 lei (peste 817 miliarde lei vechi, cca. 18 milioane euro) şi prevede reabilitarea a 3.250 m reţea primară, de transport a agentului termic de la CET Govora la punctele termice din oraş, şi a 10.033 m reţea secundară, de distribuţie de la punctele termice către case şi blocurile de locuinţe.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...