Administraţie

Dificultăţi în proiectul containerelor îngropate

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat marţi, alături de primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, o şedinţă de lucru cu reprezentanţii asocierii de firme care a câştigat licitaţia publică pentru furnizarea şi montarea containerelor îngropate destinate colectării deşeurilor în Craiova, precum şi a utilajelor necesare operării acestora.

În cadrul întâlnirii, care s-a desfăşurat la Palatul Administrativ, au fost trecuţi în revistă paşii parcurşi în derularea contractului de lucrări, precum şi dificultăţile pe care antreprenorul le întâmpină, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, şi primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, abordând soluţiile necesare pentru a putea depăşi toate obstacolele inerente unuia dintre cele mai importante demersuri în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj”.

Investiţia este una complexă, întrucât în sarcina executantului intră proiectarea şi amenajarea a aproximativ 440 de platforme, pentru fiecare dintre acestea fiind necesare 17 avize, emise de entităţile implicate - furnizorii de utilităţi şi alte instituţii publice.

Ulterior întâlnirii de la Consiliul Judeţean Dolj a fost întreprinsă o deplasare în teren, în apropierea Aeroportului Internaţional Craiova, pentru o demonstraţie cu două containere îngropate şi două maşini speciale cu ajutorul cărora recipientele metalice au fost ridicate, golite, spălate şi curăţate.

Consiliul Judeţean Dolj rămâne, alături de Primăria Municipiului Craiova, implicat cu toate resursele pentru ca demersul, cu o importanţă deosebită atât pentru oraş, cât şi pentru impactul pozitiv pe care îl are asupra mediului, să fie realizat cât mai repede.

La întâlnire au mai participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj Cosmin Vasile, administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, viceprimarul municipiului Craiova Adrian Cosman, administratorul public al municipiului, Sorin Manda, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene implicaţi în implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj”.

Contractul încheiat între Consiliul Judeţean Dolj şi S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. - Nord Engineering S.R.L., are o valoare totală de 34.380.393 lei, inclusiv TVA, sumă care include preţul utilajelor specifice şi al containerelor furnizate, precum şi prestarea serviciilor de proiectare, inscripţionare, instruire şi testare aferente şi executarea lucrărilor de montare. În cadrul contractului, vor fi construite 438 de platforme, pe care vor fi amplasate 729 de containere îngropate cu capacitatea de 5 metri cubi şi 30 de containere de 3 metri cubi.

Investiţia face parte din proiectul cu finanţare europeană „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai cuprins achiziţionarea a 32 de autospeciale pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacităţi, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural şi din oraşele Bechet şi Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiaşi şi Segarcea, precum şi construirea a patru staţii de transfer, a două staţii de compostare şi a unei staţii de sortare a deşeurilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...