Politică

Cristian Buican: “PSD îşi bate joc de judeţul Vâlcea!”

Miercuri, 25 iulie 2018, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 648, Hotărârea Guvernului nr. 563 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale. Din păcate, în ciuda tuturor insistenţelor şi demersurilor parlamentare făcute de către deputatul Cristian Buican, Guvernul PSD a alocat o sumă infimă judeţului Vâlcea, ce nu acoperă nici măcar 30% din necesarul de fonduri pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale din ultimele 3 luni din judeţ. Astfel, peste două treimi din drumurile, podurile, aducţiunile de apă etc. afectate de calamităţi naturale din judeţul Vâlcea nu vor primi finanţare guvernamentală punând şi mai mult presiune pe bugetele locale, micşorate oricum tot prin decizii aberante ale Guvernului PSD-ALDE.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că suma foarte mică alocată judeţului Vâlcea de la nivel central privind înlăturarea efectelor calamităţilor naturale şi a fenomenelor meteorologice extreme din ultimele două luni din judeţ demonstrează nepăsarea factorului guvernamental faţă de judeţul nostru şi impotenţa decidenţilor PSD de la nivel judeţean, care nu au fost în stare să-şi convingă colegii PSD-işti să aloce fonduri pentru toate localităţile afectate. Prin Hotărârea Guvernului nr. 563 au fost alocate fonduri unui număr de 18 primării, în condiţiile în care 56 de administraţii publice locale din judeţul Vâlcea au transmis oficial Instituţiei Prefectului că au înregistrat daune în lunile mai şi iunie din cauza fenomenelor meteo extreme. De asemenea, din necesarul de fonduri de 65.258 mii lei, Guvernul a alocat doar 17.791 mii lei, adică doar 27% din necesar.

„După ce că majoritatea primăriilor nu mai au bani de salarii din cauza politicilor publice aberante ale guvernelor PSD-ALDE, acum văd că nici nu alocă fondurile necesare pentru remedierea efectelor fenomenelor meteo extreme din mai şi iunie din judeţ. Asta demonstrează că la nivel guvernamental există o nepăsare vis-a-vis de problemele judeţului Vâlcea. În privinţa decidenţilor de la nivel judeţean, este clar că sunt impotenţi politic şi administrativ, nereuşind să îşi convingă colegii PSD-işti, de la nivel central, că este esenţial şi obligatoriu să aloce fonduri pentru toate localităţile afectate de fenomene meteo extreme. De peste un an şi jumătate de când cei din PSD conduc toate instituţiile statului, atât la nivel central cât şi la nivel local, nu s-a rezolvat nicio problemă a judeţului Vâlcea. Asta este realitatea! Dacă nu se vor aloca fonduri pentru remedierea efectelor fenomenelor meteo extreme din ultima perioadă, acele obiective de investiţii afectate vor rămâne aşa, deoarece primăriile nu au de unde să aloce bani, tot din cauza politicilor publice aberante ale Guvernului PSD”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...